Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na nelegální technoparty přijelo 6 tisíc lidí. Po hrozbách policie houfně mizí

Autor: pk, ČTK - 
30. července 2017
14:00

Účastníci nelegální technoparty u Osečku na Nymbursku, na kterou se od pátku sjelo několik tisíc lidí, hromadně odjíždějí, aparatury jsou vypnuté. Na místě je velmi hustá doprava, přijely i policejní antony. Situaci sleduje také policejní vrtulník.

Policisté dopoledne nevylučovali případný zásah s použitím donucovacích prostředků proti účastníkům, pokud neuposlechnou výzev k opuštění prostoru. Někteří účastníci odjeli už ráno. 

Technoparty začala v pátek, v sobotu na ní bylo až 6000 lidí. Policisté je vyzvali k odjezdu, většinou ale neuposlechli. Mnoho lidí bylo pod vlivem alkoholu a drog, a nemohli tak hned odjet.

„Policie dnes opět vyzývala účastníky, aby ukončili akci a vyklidili prostor s tím, že ještě další výzvy budou probíhat,“ uvedla Richterová. Pro případ, že by účastníci neslyšeli policejní výzvy, byly podle ní zpracovány výzvy k opuštění prostoru v písemné podobě, a to v češtině, angličtině a němčině.

Dnes policisté poskytnou podle Richterové přiměřenou dobu na opuštění prostor. „V návaznosti na další vývoj bude rozhodnuto o případném využití služebního zákroku s použitím donucovacích prostředků,“ dodala mluvčí.

Akce se odehrává na ploše o rozloze 8,5 hektaru, na místo přijely stovky aut účastníků technoparty, mezi nimiž jsou i cizinci.

Podívejte se na video z technoparty:

suov ( 5. srpna 2017 12:44 )

Tam dáme tebe, idiotos, měli použít vodní děla a odplavit tu zpitou a zdrogovanou pakáž, nesrat se s nimi, není to povolená technoparty,,,a ***i ty táhni do řiti,,,

suov ( 5. srpna 2017 12:40 )

Ti zasrani si z policie dělali srandu chce to rychlý a tvrdý zákrok, co budete dělat až tady bude spousta migrantů? Tato pakáž je něco podobného, nikdo není zvědavý na ten randál, drogy, a chlast, panu Chovancovi doporučuji- ODSTUPTE nejste schopen policií řídit,,,

taktone ( 31. července 2017 09:19 )

nic nerozhánět - naopak obehnat plotem a nikoho nepustit ven

Lotrando ( 31. července 2017 08:49 )

Serezat zavrit zjistit rodice co vychovali za kryply a zavrit je taky. Okamzite by se mela obnovit LM a udelat prevrat. Zkurveny fetaci je nejvetsi ksindl . Vymlatit tu verbes

Lotrando ( 31. července 2017 08:36 )

Proc je nesererezali tu pakaz fetackou a vubec zakat takove akce. Za 25 let je vse domrdany. Ksindl.

Zobrazit celou diskusi