Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Němec, který u Prahy zabral kus Česka: Chci svobodu a štěstí

Autor: shp, vk - 
31. května 2016
13:14

Zní to jako recese, ale přesto jde o skutečný projekt. Arkádie je místo, kde mohou najít lidé útočiště a souznění s přírodou. A to i přesto, že jde o prostor na ploše metru čtverečního. Jeden takový naleznete 30 kilometrů západně od Prahy u obce Bratronice. Blesk.cz přináší exkluzivní rozhovor s velvyslancem Arkádie Peterem Keesem.

Blesk.cz: Co je cílem vaší Arkádie?

Peter Kees: Chceme vytvořit místo, ve kterém žijí spokojení lidé v harmonii s přírodou a okolním světem. Arkádie byla už ve starověkém Řecku symbolem ideálního místa a stala se ústředním tématem evropských kulturních dějin. Když to shrnu, jsme nespokojení se světem a snažíme se o lepší existenci.

A jde vám tedy přesně o co? Zatím to zní jako nějaká recese.

O spojení s přírodou a vytvoření harmonie se světem. Chceme se vrátit do stavu ztracené nevinnosti a užívat si míru a lásky.

Jak vás to vůbec napadlo?

Já jsem naši ambasádu Arkádie založil už v roce 2006. Poprvé jsem ji veřejnosti představil na bienále v Havaně. Postupně jsem pak o ní hovořil v Berlíně, Výmaru, Neapoli, Helsinkách a Rostocku.

Kde všude jste si už zabrali část území?

O naší vizi vyprávím v různých částech Evropy už od roku 2013. Každý čtvereční metr, který zabereme, pro nás představuje určitý symbol štěstí a svobody.

A kde už to území máte?

Najdete nás ve Finsku, Švýcarsku, Polsku, Rakousku, Itálii, Německu, Nizozemsku a teď už i v Česku.

Jakým právem si vybraná místa nárokujete? A proč zrovna Česká republika?

Vytvoření Arkádie je pro nás určitým aktem. Není vůbec těžké vybrat kousek půdy a prohlásit ho za naše území, naším cílem je ale Arkádii postupně rozšířit do celého světa a s ní i naši myšlenku ideálního společenství. Proto jsme teď vybrali také Česko.

Je to podle vás legální?

My jen chceme nějaké útočiště, naplnit iluzi Arkádie. Každý čtvereční metr pro nás představuje čtvereční metr svobody a štěstí.

Podle čeho místa vybíráte?

Na těchto čtverečních metrech se nestalo nic zvláštního, co by nás k jejich zabrání vedlo. Nově obsazené území už ale podle nás Česku nadále nepatří a jakékoliv státní orgány nemůžou na tomto území stíhat jakékoliv cizince.

Co zájemcům nabízíte?

Odmítáme zkorumpovanou civilizaci a zájemcům poskytujeme spokojený život, útočiště i možnost přijmout naše občanství. Vítáni jsou u nás všichni snílci, uprchlíci i žadatelé o azyl, kterým nabízíme víza.

Kdo se k vám může přidat?

Vítáme kohokoliv. Zájemci si mohou vyřídit víza na našich stránkách www.embassy-of-arcadia.eu.

gabreta ( 31. května 2016 18:17 )

Co vás rozčiluje na kousku zabraný země pošahaným Němčourem, když nás už Němci zabrali stejně dávno celý. Nebo máte pocit, že tady to, co má nějakou cenu ještě patří nám? Jen Budvar nám zůstal, když se ho Bendlovi z ODS nepodařilo prodat!!

mirkazam ( 31. května 2016 13:50 )

Pošuka hnát svinským krokem do Německa !!!

andorea ( 31. května 2016 13:37 )

Nově obsazené území už ale podle nás Česku nadále nepatří a jakékoliv státní orgány nemůžou na tomto území stíhat jakékoliv cizince. ---- No a podle mne bys potřeboval hnát klackem až za Rozvadov!

Zobrazit celou diskusi