Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Apokalyptická pevnost pro miliardáře v Česku: Bezpečnost boháčů řídí Andor Šándor

Autor: oj - 
11. listopadu 2015
17:07

Malebnou krajinu u Českého Brodu lemuje říčka Šembera. Romantické lesy a louky však ukrývají tajemství. Ani místní pořádně netuší, co se v jejich blízkosti skrývá. Hluboko pod zemí tu v osmdesátých letech vyrostl vojenský bunkr. Nyní s ním jsou ale jiné plány. Připravuje se tu útočiště, v němž skupinka vyvolených miliardářů v bezpečí přečká soudný den. Bezpečnostním šéfem projektu The Oppidum je bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby Andor Šándor. I on však byl na informace o chystané pevnosti skoupý.

Podle webových stránek bude Oppidum víc než jen obyčejný bunkr. V podzemí na ploše přes 7 tisíc metrů čtverečních by se mělo rozkládat sedm obrovských apartmánů, bazén, tělocvična, klinika, škola, dokonce i herna nebo bar.

Luxus a pohodlí budou střežit automatické zabezpečovací systémy. Z objektu mají vytvořit nedobytnou pevnost. A to byl úkol pro Andora Šándora. „Moje role v projektu byla nadefinovat hrozby a opatření, jak jim čelit. O konkrétních zabezpečovacích systémech nemohu mluvit. Ztrácely by pak smysl,“ nechtěl bezpečnostní expert nic prozradit.

Z hlediska Česka se podle Šándora jedná o unikát. V Německu nebo USA jsou takové projekty prý poměrně běžné.

„Hrozby jsou pro všechny stejné. Lidstvo ohrožují klimatické změny, válečné konflikty, dlouhodobé výpadky energie a podobně. V takovém zařízení můžete přežít velmi dlouhou dobu. Přímému útoku jadernou zbraní sice neodolá, ten však ale není příliš pravděpodobný,“ dodal pouze Šándor. 

Desterz ( 1. října 2017 12:56 )

Bunkr při apokalypse je jedno z nejhorších řešení. Své o tom ví USA - proto při průßeru prezident neleze jak krtek do bunkru, ale zdrhá v AF1. Bunkr je skvělý pro uchování např. kulturního dědictví, ale to zas vyžaduje obrovské logistické zabezpečení vč. spolehlivých lidských zdrojů, a čas. Málokterá apokalypsa ovšem bude nejprve klepat, než vykopne dveře )

7481 ( 23. prosince 2015 22:00 )

Živý budou závidět mrtvým.Tak to asi bude.Vůbec se nebojím.Jestli si miliardáři myslí že pevnost jim zachrání život tak jsou na velkém omylu.Naopak budou chcípat v největších bolestech.To budou mít za všechno co zde provedli.Tak že se máte na co těšit!

realistaii ( 11. listopadu 2015 23:20 )

mainstream, TV ,rádio, Tisk, vše je v rukou oligarchů, proamerické doslova hitlerovské propagandy usa , která nám 26 let v ku se lže o minulosti, manipuluje s námi, a lže nám i o přítomnosti , lhali o iráku, libyi, sýrii, srbsko ,osetii, lžou neustále ........teroristy alkajdy usa označují za umírněnou opozici, z mainstreamu se pravdu nedozvíte ...............viz okrajová internetová media :: http://www.novarepublika.cz/ Svobodné noviny--- e-republika ---- Pravdivě --- Kosovoonline ---- Střípky ze světa ---- Nové slovo --- Zvědavec ---- New World Order Opposition --- MMMMMM Reformy.cz --- Debata.Pravda.sk --- Vaše věc --- Hlídáme média --- e-sondy ---- Literárky--- ac24 ---- Outsidermedia --- Levá perspektiva --- Parlamentní listy --- Eurasia24 ---

honza54. ( 11. listopadu 2015 23:15 )

FANDI, FANDI, ALE MÁŠ SMŮLU, UŘÍZNOU TI BRZY HLAVU !!! ZVYKEJ SI NA ISLÁM, BLBE

honza54. ( 11. listopadu 2015 23:12 )

A ZLODĚJE PUTINA HLÍDÁ KDO? RUSKÁ MAFIE

Zobrazit celou diskusi