Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Chovanec o Landově cestě do Afghánistánu věděl. Pokoušel se ho odradit

Ministr vnitra prý přemlouval zpěváka Daniela Landu, aby do Afghánistánu nejezdil. Marně. Landa prý neměl žádné oficiální pověření.
Ministr vnitra prý přemlouval zpěváka Daniela Landu, aby do Afghánistánu nejezdil. Marně. Landa prý neměl žádné oficiální pověření.  (Autor: FB/Blesk)
Autor: kle - 
2. prosince 2015
22:24

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) mluvil se zpěvákem Danielem Landou před jeho cestou do Afghánistánu. „Tu cestu jsem mu vymlouval,“ řekl rádiu Impuls ministr. Neuspěl, ale o zpěvákově rozhodnutí alespoň informoval ministra obrany Martina Stropnického (ANO) a Bezpečnostní radu státu.

„Tu cestu jsem mu vymlouval. On mi říkal, že tam má velmi slušné zázemí, že tam tedy dojede, dojedná tam jakési kontakty a vrátí se,“ řekl ministr Chovanec. Pokoušel se údajně Landovi jeho záměr rozmluvit s tím, že se nemusí z této země vůbec vrátit.

Landa ale prý namísto toho vzkázal, že jestli ho někdo unese, nemá se za něj platit výkupné a ani jednat o propuštění.

„Pokud přijde nějaký občan České republiky, objedná se k ministrovi a řekne, že jede na jakousi misi do Afghánistánu, tak je mou povinností mu to za prvé vymluvit a za druhé to říci kolegům,“ vysvětlil Chovanec, proč o Landově cestě informoval další politiky.

Ministr zároveň řekl, že Daniel Landa neměl žádný mandát jednat za Českou republiku. A to ani v současnosti, ani v minulosti.

Landa se přesto v Afghánistánu setkal s představiteli tamní politické elity. Na svém Facebooku zveřejnil fotku, na které je s premiérem země.

Muž zcela vpravo je doktor Abdullah Abdullah premiér Afghánistánu. Na fotografii (pořízené u něj doma) pročítá varování...

Zveřejnil(a) Daniel Landa dne 2. prosinec 2015

 

Hovořil prý o ekologických katastrofách v regionu „… a tím pádem o možné migrační katastrofě v příštích letech, která se zásadním způsobem dotkne i naší země. Rozbor navrhuje i řešení (voda), je třeba ovšem nežvanit a okamžitě jednat,“ uvedl zpěvák doslova na sociální síti.


rense ( 3. prosince 2015 08:57 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace :- www.dampres.blogspot.cz

587587 ( 3. prosince 2015 08:41 )

Člověk může být vlastencem a přitom nemusí věřit kdejaké báchorce.

gemino ( 3. prosince 2015 08:02 )

Jo, blbců, co umějí pouze urážet čestné lidi kolem sebe, je v naší zemi přebytek. Naproti tomu správných a opravdových chlapů, kteří se nebojí jednat a uvědomují si naplno, co pro generace legionářů, Čechů v RAF, nešťastných ČS vojáků při zbabělé demobilizaci v roce 1938 a další opravdové vlastence dříve znamenalo slovo VLAST, je pomálu. Proto věřím, že chování Daniela může u těch prvních vyvolat úsměšky. Jsou to prostě blbci...

eisenbieger ( 3. prosince 2015 06:15 )

chce do politiky , dosly mu prachy ...KDU

Zobrazit celou diskusi