Až několik dní po incidentu, při kterém Petr V. způsobil Danielu Landovi škodu na voze za 60 tisíc korun, se mladík sešel s Landou, aby se kál. Doprovázela ho maminka, a jak zpěvák uvedl, vandal si plně uvědomil svou vinu, a proto se rozhodl stáhnout veškerá obvinění podaná na studenta.

Pro Landu je celá věc nyní uzavřena, to však neplatí pro policii. "Policie nemůže zastavit trestné stíhání jen proto, že si to poškozený rozmyslel. Trestní řád toto nezná. Trestní stíhání může zastavit pouze státní zastupitel, a to na základě návrhu policejního orgánu. Pokud obviněný aktivně vyhledal poškozeného, nebo pokud projevil účinnou lítost, může to státní zastupitel brát jako polehčující okolnost, a pak tedy může dojít k zastavení stíhání. Do té doby bude vyšetřování pokračovat," řekla Blesk.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Pokud si tedy mladík myslel, že upřímná a osobní omluva všechno spraví, mýlil se. Svůj zkrat bude stejně muset vysvětlit nejen policii, ale i u soudu. V případě odsouzení mu hrozí až jeden rok za mřížemi a škodu bude muset uhradit. 

Kromě toho mu stále hrozí to, že si ho podají naštvaní Landovi fanoušci, kteří mu začali ve velkém vyhrožovat. Zpěvák je musel krotit, že rozhodně nechce, aby se touha po pomstě zvrhla ve veřejný lynč. "Klouček", jak Landa o Petrovi V. mluví, má už nyní minimálně z ostudy kabát, protože jeho vandalské ukájení se na Landově autě vidělo na internetu přes 12 milionů lidí z celého světa.

Video
Video se připravuje ...

Danielu Landovi vandal poničil auto Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie