Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oběti z Airbusu: Usměvavá jogínka a matka, která se 7měsíčním miminem letěla z pohřbu!

Autor: simao - 
25. března 2015
18:52

Identity i příběhy 150 obětí z Airbusu A320 společnosti Germanwings postupně zveřejňují země, které při pádu letadla ve Francouzských Alpách přišly o své občany. Jde např. o španělskou matku Marinu, která letěla domů do Manchesteru za manželem. I se svým 7měsíčním synem. A také vášnivá jogínka a cestovatelka Daniela.

Usměvavá Daniela Ayón pocházela z Mexika. Nyní se stala potvrzenou obětí z letu 4U 9525, který tragicky havaroval na jihu Francie. Pracovala ve Španělsku pro firmu Nestlé, uvedl web Excelsior.com. Vystudovala mezinárodní obchod v mexickém Monterrey a obchodní komunikaci na barcelonské univerzitě.

O víkendech pořádala kurzy jógy a meditace. Dle její matky bylo učení jógy jejím snem. Splnila si jej jen částečně, za jógou ostatně byla i v Indii. V budoucnu chtěla i dále cestovat. Z videa na Youtube je vidět, že procestovala řadu zemí světa. 17. března jí bylo 36 let, v letadle seděla při cestě do Amsterdamu, kde chtěla právě oslavit své narozeniny.

Koupila lístky na „last moment“

Smutný je příběh 37leté Španělky Mariny Bandres Lopez-Belio. V letadle smrti seděla se svým sedmiměsíčním synem Julianem. Doma v Manchesteru na Britských ostrovech na ni čekal manžel polského původu Pawel Pracz. V Manchesteru žili sedm let. „Marina a Pawel byli zamilovaný pár a Julian krásné dítě,“ řekl Telegraphu zdrcený soused.

Marina nesehnala přímý let do Manchesteru, aby ušetřila čas, letěla přes Düsseldorf. Letenky sehnala na poslední chvíli. Ve Španělsku byla na pohřbu svého strýce ve svém rodném městě Jaca v Pyrenejích. Pracovala ve španělské restauraci El Rincon de Rafa v centru Manchesteru.

V roce 2009 absolvovala filmovou školu v Manchesteru, kde se seznámila s Pawlem. „Potkali se tam a sedli si. Byli pořád spolu a nikdy jeden bez druhého. Je to obrovská škoda. Byli prostě ryzí, krásní lidé,“ řekla Danielle Hewitt (23), která také navštěvovala kurzy na filmové škole Futureworks.

Marinin manžel Pawel vydal skrze anglické ministerstvo zahraničí prohlášení: „Jsem s nejbližší rodinou v Manchesteru a v úzkém kontaktu s naší rodinou ve Španělsku v tomto opravdu těžkém čase. Jsme zničeni a chtěli bychom požádat, abychom mohli truchlit v klidu.“

Památku obětí tragédie si ode dneška připomíná mimo jiné Evropská komise, před jejímž sídlem budou do pátku vlajky na půl žerdi. Předseda komise Jean-Claude Juncker uvedl, že ho neštěstí hluboce zasáhlo. „Tragédie dopadla nejvíce na pozůstalé, zasáhla ale nás všechny,“ řekl. Zármutek nad neštěstím vyslovil mimo jiné papež František. Ten podle agentury DPA sdělil, že se za mrtvé modlí a že spoléhá na milosrdenství boží. Pozůstalé ujistil, že s nimi hluboce soucítí, a poděkoval záchranářům, kteří v obtížných podmínkách pracují na místě havárie.

Video Trosky letadla - Youtube.com
Video se připravuje ...

covampotom ( 25. března 2015 22:01 )

Běžte s tím do ***e... Kolik lidí zařve na silnicích? Jen u nás jich bylo za minulý víkend 10... Nikde jsem nečetl, jak byli usměvaví, jestli jeli z pohřbu nebo na svatbu, s miminkem nebo s babičkou... Zeman má pravdu, jste hnůj, žumpa a hyeny .

Zobrazit celou diskusi