Češi, tenhle výzkum se vám bude líbit: Pivo snižuje riziko Alzheimera!

Autor: vk - 
8. 2. 2015
07:59

Tomu se říká parádní výmluva, proč si skočit s kamarády na pivo! Čínští vědci tvrdí, že pravidelné pití chmelového moku snižuje riziko Alzheimerovy a Parkinsonovy nemoci!

Způsobuje to hořká látka xanthohumol (Xn), která se vyskytuje v chmelu. Z výzkumů totiž vyplynulo, že dokáže výrazně zpomalit šíření degenerativních onemocnění, která převážně postihují mozkovou kůru.

„V tradiční čínské medicíně se chmel používá k léčbě nejrůznějších onemocnění už po celá staletí,“ řekla doktorka Ťien-kuo Fangová o výzkumu, který byl publikován v časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry.

„Kromě toho má Xn antioxidační, protizánětlivé či protirakovinné účinky,“ dodala lékařka. Pánové, i tak ale stále platí – všeho s mírou! Pokud se domů vrátíte z hospody po čtyřech, manželku slovy o blahodárných účincích piva jen těžko obměkčíte.

Tým, který se soustředí kolem doktorky Ťien-kuo Fangové, už začal s testováním látky Xn na laboratorních krysách.

Doporučujeme
amaea ( 15. dubna 2015 10:05 )

"Pánové, i tak ale stále platí – všeho s mírou! Pokud se domů vrátíte z hospody po čtyřech, manželku slovy o blahodárných účincích piva jen těžko obměkčíte": Bohužel v některých rodinách to tak funguje i po čtyřech pivech

univerzalnizena ( 8. února 2015 17:00 )

♫♪ ♪♫ ♫♪ ♫♫♪ ♪♫ ♫♪ ♫♫♪ ♪♫ ♫♪ ♫

zaviracispendlik ( 8. února 2015 11:16 )

taky jsem to četla

zaviracispendlik ( 8. února 2015 11:15 )

minulý týden jsem četla, že alkohol způsobuje zvýšené rizik mozkové mrtvice. No pana němce nedostanete, ale budete dementní díky mrtvici

tonny44 ( 8. února 2015 09:18 )

O kolik klesla spotřeba piva a kolik nabídly pivovary za tenhle slint???

Zobrazit celou diskusi
Další videa
Články odjinud