Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Udusil se rohlíkem. Rodina se soudí s nemocnicí, dědu našli mrtvého s kusem pečiva v ústech

Autor: dce, jp - 
22. ledna 2015
17:02

Neuvěřitelný případ úmrtí v nemocnici řešil soud v Hradci Králové. Starý muž (93) se měl podle obvinění rodiny udusit suchým pečivem, který mu podal personál. Žalobce tvrdí, že mrtvého dědečka našli jeho příbuzní: byl fialový a v puse měl rohlík.

U soudu, kde pozůstalí žádají za smrt muže skoro 1,5 milionu korun, jim dal v podstatě za pravdu soudní znalec. I když se přesnou příčinu smrti pacienta nepodařilo určit, podle něj je pravděpodobné, že důsledkem zástavy srdce a selhání organismu bylo ucpání dýchacích cest muže soustem rohlíku.

Podle všeho stařečka, který se dusil, našli jeho potomci. "Byl fialový, obnažený, 
v puse měl rohlík," uvedl podle serveru Deník.cz 
v žalobě advokát Hykyš. Tác s jídlem, na kterém byl i suchý rohlík, nechal v pokoji sanitář. Jenže starý pán byl výhradně na kašovité stravě! Navíc byl v pokoji sám - z personálu se mu nikdo nevěnoval!

Nemocnice podle něj podcenila dohled nad stařečkem, pochybila i při resuscitaci udušeného muže a měla nedostatky v jeho dokumentaci. Nemocnice však jakékoliv nařčení z viny na smrti pana Ludvíka V. popírá. Jenže i kdyby smrt nezavinil obyčejný rohlík, předpokládá se, že nemocnice stále pochybila! 

Lékaři se zde ohánějí maligní srdeční arytmií, která smrt pana Ludvíka způsobila. Jenže to znamená, že nemocnice tento problém nediagnostikovala, a i tak má velký problém! Soudce jednání odročil na neurčito kvůli výslechu další znalkyně.

djaba ( 23. ledna 2015 05:29 )

 Z eLDNky jsem matku vzal raději domů .Zemřela by tam hlady a v plíně den plné .Né že by personál nechtěl pečovat ,ale prostě nestíhal ,bylo jich tam málo .

e.44 ( 23. ledna 2015 00:57 )

e.44 ( 23. ledna 2015 00:55 )

Blbost její důchod nemůže dostávat

e.44 ( 23. ledna 2015 00:54 )

mak ( 22. ledna 2015 21:56 )

Evidentně s péčí o nemohoucí ležící lidi nemáš zkušenosti.

Zobrazit celou diskusi