Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pomahačův zavražděný kolega: Zůstala po něm těhotná manželka a tři děti!

Autor: ljš - 
22. ledna 2015
12:19

Zachránil stovky životů, ale jemu samotnému už v úterý jeho kolegové nedokázali pomoci. Kolegu českého plastického chirurga Bohdana Pomahače popravil přímo v ordinaci syn jeho pacientky. Tragédie je o to větší, že zavražděný lékař byl otcem tří dětí a čtvrté bylo na cestě.

Manželka Pomahačova zavražděného kolegy Michaela Davidsona, která je v sedmém měsíci těhotenství, se bezprostředně po útoku zhroutila a je v péči psychologů a lékařů. Po smrti manžela se musí sama postarat o jejich tři děti ve věku devět, sedm a dva a půl roku.

Davidsonovi kolegové, kterými jeho smrt otřásla, jí vyjádřili podporu a budou se snažit rodině pomoci. "Michael byl jeden z nejhodnějších a nejlepších mužů, kteří kdy chodili po téhle planetě," řekl pro ABC News jeho kolega Andrew Eisenhauer. "Věděli jsme to my, jeho pacienti a ví to i jeho rodina," dodal.

Sám Pomahač Blesk.cz řekl, že se v době, kdy byl jeho kolega zavražděn, věnoval pacientům. „Já sám jsem během celé nešťastné události pracoval a na klinice prováděl drobné procedury. Dostal jsem pár automatizovaných telefonátů, které uvědomují lékaře o situaci. Byl jsem ale zabrán do práce s pacienty a nevěnoval jsem jim pozornost. V bodě, kdy jsem byl schopen zjistit, co se vlastně stalo, už bylo po všem. Nemocnice teď analyzuje bezpečnostní systémy," řekl.

K tragédii v bostonské nemocnici došlo v úterý kolem jedenácté hodiny dopoledne. Šílený střelec Stephen Pasceri (†55) vtrhl do Davidsonovy ordinace a zabil jeho a vzápětí i sebe. Čin spáchal zřejmě ze zoufalství nad smrtí své matky, kterou Davidson v minulosti léčil.

doktormediciny ( 22. ledna 2015 16:17 )

V zemiá, kde střelili 4 presidenty a pana presidenta Regana postřelili to není nic překvapujícího

doktormediciny ( 22. ledna 2015 16:16 )

Je to samozřejmě strašná tragedie

Zobrazit celou diskusi