Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Auto na dálnici rozmačkaly dva kamiony: Řidič vyvázl jen se škrábanci!

Celeb Whitby (27) zázrakem přežil děsivou nehodu.
Celeb Whitby (27) zázrakem přežil děsivou nehodu.  (Autor: Twitter/Sergi Karplyuk)
19. ledna 2015
12:45

Namrzlá dálnice připomínající zrcadlo, silný vítr, mlha a hromadná nehoda. V troskách auta rozmačkaných mezi dvěma kamiony byl muž. Takovou nehodu nemohl nikdo přežít... Když hasiči řidiče vyprostili, nevěřili vlastním očím. Farmář Caleb Whitby (27) vyvázl jen se škrábanci.

Whitby jel po dálnici 84 u Baker City v americkém státu Oregon ve svém pickupu Chevy Silverado. Když přejížděl horizont uviděl nákladní vůz napříč silnicí. Na ledovce nedokázal srážce zabránit.

Po deseti vteřinách sedmadvacetiletého muže ozářily světlomety. Blížil se další kamion. Whitbymu proběhl celý život před očima. Bylo hned jasné, že narazí přímo do něj. Po ohlušující ráně nastalo naprosté ticho. Whitby otevřel oči, všude bylo sklo. Bolest necítil. Nemohl se ale hýbat, byl uvězněný v troskách.

Řidič druhého kamionu Sergi Karplyuk (32) okamžitě vyběhl. Předpokládal, že na pomoc už bude pozdě. Whitby byl ale živý a reagoval klidně a jasně. Kamioňák ale neměl šanci ho z vraku vyprostit, při čekaní na hasiče ho požádal, jestli si nemůže neuvěřitelnou nehodu vyfotit.

Po třiceti minutách hasiči mladíka z hromady šrotu vytáhli. Měl jen dvě malé ranky – nad levým okem a na pravém prsteníčku, které mu záchranáři ošetřili jen náplastí. „Byla to moje první nehoda,“ uvedl Whitby pro Oregonlive.com.

kluk.z.moravy ( 19. ledna 2015 16:46 )

nezvratný osud ..........

maruch ( 19. ledna 2015 16:24 )

Anděl strážný měl teda pěknou práci.

Zobrazit celou diskusi