Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Proti islamizaci se protestuje i pálí mešity: Vyjde i kniha s děsivou vizí světa!

Michel Houellebecq, francouzský spisovatel
Michel Houellebecq, francouzský spisovatel  (Autor: Profimedia)
Autor: dce, ČTK - 
6. ledna 2015
09:46

Včerejších protestů proti islámu se v Německu zúčastnily tisíce lidí, nejvíce pak v Drážďanech. Minulý týden ve Švédsku někdo zaútočil na tři mešity. A zítra ve Francii vychází futuristický román Michela Houellebecqa o islamizované Francii. Svět má jasno!

Vyšší metafora či nová protimuslimská provokace? Kniha Soumission (Podrobení), jejíž titul se odvolává na překlad slova „islám“, které znamená podřízení se Bohu, vyvolává vyhraněné reakce. Stejně tak je tomu u jejího autora, kterého kritika zbožňuje, ale jeho odpůrci veřejně pranýřují.

Podle konzervativního filozofa Alaina Finkielkrauta spisovatel Houellebecq dokazuje, že má oči otevřené a že se nenechává zastrašit politiky a médii. Popisuje podle něj budoucnost, která není jistá, ale docela dobře možná.

Soumission začíná v roce 2022 na konci možného druhého mandátu socialistického prezidenta Françoise Hollandea. V názorově rozdělené Francii šéf smyšlené francouzské islámské strany Muslimské bratrstvo Mohammed Ben Abbes poráží předsedkyni Národní fronty Marine Le Penovou ve druhém, rozhodujícím kole prezidentských voleb díky podpoře levicových a pravicových formací. Nová muslimská hlava státu prosazuje patriarchát, polygamii, nošení závoje, návrat žen do domácností, zákaz svobody vyznání a přechod k islámu.

Kromě knihy, která popudila muslimy z mnoha zemí, se ovšem ukazuje, že podobně smýšlí více zemí světa. Namátkově můžeme zmínit tři žhářské útoky na mešity ve Švédsku nebo včerejší masové protesty proti islamizaci v Německu.

lobotom ( 14. března 2015 00:55 )

A co může dělat, když mu to nikdo nedovolí. I ta volba prezidenta jistě byla švindl a odstranili ho záměrně a neoprávněně. Žádná demokracie tady není.

japos22 ( 6. ledna 2015 15:48 )

Islám a cukr - dvě časované bomby, s kterými se musí lidstvo poprat

japos22 ( 6. ledna 2015 15:32 )

Tohle by měl ČSSD někdo vysvětlit, ať si udělají průzkum mezi svými voliči, nebo budou brečet

blooroses ( 6. ledna 2015 14:27 )

Nejde o to v které straně snad jsou islamisté, ten tvůj příklad je spíš úsměvný, jde o to kdo islamistům víc ustupuje a to je právě ČSSD.

mememumu ( 6. ledna 2015 13:49 )

To myslíš vážně?

Zobrazit celou diskusi