Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mečiarovo tajné komando: Platili prostitutkám za sex s politiky!

Vladimíra Mečiara vítá Václav Klaus v Praze rok po rozdělení republiky.
Vladimíra Mečiara vítá Václav Klaus v Praze rok po rozdělení republiky.  (Autor: ČTK)
Autor: Čas.sk, oj - 
27. listopadu 2014
11:57

O praktikách Slovenské informační služby za vlády Vladimíra Mečiara se říká leccos. Na povrch se přesto stále dostává nové, hustší a smrdutější bahno. Podle knihy slovenského novináře Petra Tótha v roce 1996 vzniklo tajné komando, které k likvidaci premiérových politických protivníků využívalo novináře, církevní hodnostáře, a dokonce i prostitutky.

Kniha popisuje nechutné metody oddělení 52. Mezi nejvíce šokující informace patří využívání prostitutek ke kompromitaci opozičních politiků. Říkali jim "honey trap" (medová past), do které se údajně chytlo mnoho známých jmen. "Útvar vybudoval síť profesionálních svůdkyň, které se zaměřovaly na politiky, poslance, vlivné podnikatele a další zpravodajsky zajímavé skupiny," píše se v knize.

Tuto práci prostitutky vykonávaly údajně ve speciálních konspiračních bytech vybavených nejmodernější zpravodajskou technikou. K pozdějšímu vydírání se pořizovaly jak obrazové, tak zvukové záznamy. Lehké děvy dostávaly paušálně deset tisíc korun měsíčně. Pokud ale někoho sbalily, dostaly odměnu 80 tisíc korun.

Slovenský Nový Čas se snažil získat vyjádření expremiéra Mečiara. V jeho vile Elektra jim ale pouze řekli, že odcestoval.

Komando 52

Tóth v knize tvrdí, že oddělení 52 vzniklo v roce 1996 jako jedna sekce vnitřního zpravodajství SIS. Vzniknout mělo na základě objednávky tehdejšího režimu. Přímo podléhalo náčelníkovi kontrarozvědky Jaroslavu Svěchotovi (†63). Pracovalo v nejpřísnějším režimu utajení. Dostávalo úkoly, které se neslučovaly se zákonem. Jejich prvořadou úlohou bylo sbírání kompromitujících informací. Agenti pronikali i do církví a redakcí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jeromeklapka ( 28. listopadu 2014 00:32 )

To sú praktiky všetkých tajných služieb Dobré ráno Máňo

daisies ( 27. listopadu 2014 19:45 )

jen mají ofigo harémy

mortis69 ( 27. listopadu 2014 17:47 )

Zajímalo by mě,co vyhrabali na Babiše,když ho donutili vyhrát volby a vzít flek ministra

daisies ( 27. listopadu 2014 17:41 )

zmatený a trpící je tu alex800 se ***ma z USA

daisies ( 27. listopadu 2014 17:40 )

kde parkuje, není už ve šrotu?

Zobrazit celou diskusi