Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Divoká střelba na sídlišti v Krnově: Prostřílená auta, střelce dopadla zásahovka!

Autor: Jiří Krušina, simao - 
15. dubna 2014
08:05

Severomoravským Krnovem otřásla v úterý ráno střelba. Zhruba čtyřicetiletý střelec prostřílel auta na jednom ze sídlišť, které policie raději uzavřela. A na místo byla vyslána ostravská zásahová jednotka, která muže, ukrytého v jednom z bytů, dopadla! 

V ranních hodinách došlo ke střelbě na sídlišti Eduarda Hakena v Krnově. Muž se zbraní v ruce rozstřílel několik osobních automobilů. Policie prostor sídliště uzavřela, na místo vyrazila zásahová jednotka z Ostravy. 

Křičel, že všechny postřílí

Podle informací Blesk.cz utekl střelec do jednoho z bytů přímo na sídlišti a to nedaleko od místní základní školy Dvořákův okruh, kde se pro jistotu neučilo - děti dostaly náhradní program v tělocvičně. A Krnov zachvátily obavy z možných zranění či ztrát na životech.

Muže však těžkooděnci ze zásahové jednotky dopadli a vyvedli z bytu - ve slipech a s pytlem na hlavě. I tehdy však na okolí agresivně pokřikoval, že všechny postřílí! "Vyrazili dveře, hodili tam rozbušku. Vyváděli ho jen ve slipech s pytlíkem na hlavě. Strašně řval a vyhrožoval," potvrdila Blesk.cz jedna ze  sousedek.

Rozstřílel osm aut

Střelec z Krnova putoval do policejní cely, příčiny jeho konání nejsou zatím známé. "S jistotou se dopustil obecného ohrožení i poškození cizího majetku. Pokud neměl zbrojní průkaz, tak mu hrozí vyšší trest za nedovolené ozbrojování," řekl na místě jeden z policistů.

Ke zraněním naštěstí nedošlo, po šíleném střelci zůstala pouze hmotná škoda. Rozstřílel celkem osm aut. "Jsem pěkně naštvaný, mám kompletně prostřílené auto. Ostatní auta mých sousedů a známých jsou střelbou poničena," řekl Blesk.cz jeden z obyvatel místního sídliště.

O nečekaných policejních manévrech promluvila i starostka města Alena Krušinová. Potvrdila, že byl střelec zadržen a situace ve městě se již uklidnila. Od policie však prý dostala pouze informaci, že ve městě kvůli prostříleným autům zasahují policejní složky. "Řekli mi, že mám zůstat v klidu, že policie nasadila všechny síly a mají to pod kontrolou," uvedla ČTK Krušinová.

zabibol ( 15. dubna 2014 19:03 )

Nejspíš komunistický šílenec, který se neumí smířit s tím, že komunizmus skončil na smetišti dějin.

ruudazvostravy ( 15. dubna 2014 17:35 )

 No kchůrva,eště že tam nebila Dasha Veš(s)Krnova Hawloyc,to bi beyvala nakoupyla.

hanzohatori ( 15. dubna 2014 11:34 )

 Copak bude další krok? Větší špiclování, víc kamer, víc regulací, víc totality? Za takové šílence musí být represivní složky v sedmém nebi /tím nemyslím venkovní policisty, ale ty, co by nám nejraději nastřelili povinně čip a strčili kameru do obýváku/.

zadnice ( 15. dubna 2014 10:57 )

Měli ho vynést v dřevěném futrálu, policie by měla zlepšit svou práci.

budybad ( 15. dubna 2014 09:51 )

Jo kapitalisticka demokracie je tady. Asi mu ruplo v bedne z toho bordelu tady u nas. Nic divneho. Mozna to byl hofihofi ale spis hofi dostal konecne nekde praci

Zobrazit celou diskusi