Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ozbrojený muž vnikl na poštu na Jesenicku: Střílel kolem sebe!

Na tuto pobočku České pošty ve Velkých Kuněticích se vloupal neznámý muž
Na tuto pobočku České pošty ve Velkých Kuněticích se vloupal neznámý muž  (Autor: Google maps)
Autor: simao - 
4. dubna 2014
08:50

Vloupal se do pobočky České pošty, zabarikádoval se tam a střílel kolem sebe. Neznámý muž způsobil pořádný rozruch v pátek ráno ve Velkých Kuněticích na Jesenicku. Na místo urychleně vyrazila policejní zásahovka, výtržník však utekl.

Ozbrojený muž se do budovy České pošty vloupal prý kolem čtvrté hodiny ranní. V tu chvíli tam naštěstí nebyli žádní pracovníci. "V ranních hodinách došlo k vniknutí do objektu České pošty. Poté, co policejní hlídka přijela na místo, došlo ke střelbě," potvrdila Blesk.cz jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová a dodala: "Žádná osoba nebyla zraněna. Další informace sdělovat vzhledem k vyšetřování nebudeme."

K dramatu na pobočce se vyjádřil i mluvčí České pošty. "Nedošlo k přepadení, ale k nočnímu narušení objektu. Podle místních tam údajně došlo ke střelbě. Na místo dorazila zásahová jednotka a do objektu násilně vnikla. Nikoho tam ale už nenašli. Místo pak prohledávali psovodi, hledali nábojnice," řekl Blesk.cz mluvčí České pošty Ivo Mravinac.

Velké Kunětice leží na hranici s Polskem Velké Kunětice leží na hranici s Polskem | google.maps.com

Peníze tam hledal marně

Nad poněkud zoufalým činem ozbrojence se mluvčí České pošty podivoval. Jmění zde na pachatele totiž nečekalo. A navíc jsou pobočky ČP zabezpečené centrálním systémem. "Naprostá většina pošt je napojená na dohledové centrum, skutečně kolem čtvrté hodiny ranní jsme zaznamenali hlášení o vniknutí a kontaktovali jsme policii," potvrdil mluvčí a přiblížil i samotné místo činu. "Těmto poštám říkáme jednokoňky, což je historické označení již z dob první republiky. Jde o nejmenší pošty, které Česká pošta provozuje. Po republice je jich zhruba 1600," dodal.

"Ať už se ukáže tento příběh jakkoli, v každém případě v době ekonomické recese noční ´návštěvy´ českých pošt výrazně stouply. Na malých poštách však nenajdete žádnou hotovost. Pokud by tam nějaká byla, čekal by pracovníka pošty postih," vysvětlil Blesk.cz Mravinac.

guliver ( 4. dubna 2014 10:47 )

jak vite Pleskaci, ze to byl chlap??? Nikdo tu osobu nevidel, ja myslim ze to byla Smuclerova s PMS

sars ( 4. dubna 2014 10:40 )

 Tak a za dva mesice policie predlozi tisku fotku z rozostrenym oblicejem a zadosti o pomoc verejnosti...

mememumu ( 4. dubna 2014 09:24 )

Tak co, který ze zdejších internetových hrdinů to je?

decathlonova-matka ( 4. dubna 2014 09:22 )

zatím to teda vypadá, že si z policajtů někdo vystřelil

Zobrazit celou diskusi