Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš na dovolené a mezitím... V jeho firmě se zatýkalo! Kvůli kauze České pošty

Kvůli kauze České pošty zasahoval ÚOOZ i v sídle firmy, které donedávna šéfoval "Babišův první muž" Faltýnek
Kvůli kauze České pošty zasahoval ÚOOZ i v sídle firmy, které donedávna šéfoval "Babišův první muž" Faltýnek  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
16. dubna 2014
14:48

Andrej Babiš vyrazil s rodinou na exotické Maledivy, policie mezitím kvůli kauze se zakázkami České pošty zasahovala ve společnosti Agrotec v Hustopečích! Tedy ve firmě, která patří pod koncern Agrofert. Na výslech údajně odvedla dva zaměstnance a odnesla si dokumentaci.

České poště přitom Agrotec dodává od roku 2006 nákladní automobily na stlačený zemní plyn. Zakázka dosahovala 300 milionů korun.

Podle mluvčího Agrofertu Karla Hanzelky policie navštívila kanceláře hustopečského Agroteku a odnesla si dokumentaci. Vyslechla také údajně dva zaměstnance. "Včera policie skutečně zasahovala ve společnosti Agrotec v Hustopečích. Zajistila nějakou dokumentaci, prohlédla kancelářské prostory. Pokud máme správné informace, tak byly zadrženy dvě osoby," řekl Českému rozhlasu mluvčí Agrofertu.

Firma pochybení odmítá a není si vědomé žádného pochybení. Šéf Agrofertu a ministr financí v jedné osobě Andrej Babiš je přitom momentálně na rodinné dovolené na Maledivách. A mezitím se u něj zatýkalo...

Agrotec přitom ještě do začátku dubna vedl šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. Babišův "první muž".  "Já jsem byl donedávna předsedou představenstva, takže pokud by se to týkalo celé společnosti, předpokládám, že bych o tom věděl. Orgány činné v trestním řízení ani nikdo jiný se mnou nijak nekomunikoval. Ale budu v Agroteku v pátek, tak pak možná budu vědět víc," řekl webu Echo24 Faltýnek.

Návštěva policistů ze Šlachtova ÚOOZ

Česká pošta se podle mluvčí Marty Selicharové nemůže vyjadřovat k zásahu policie. Nicméně ČTK řekla, že podnik v letech 2012 a 2013 odebral celkem 692 aut na zemní plyn od firmy Agrotec, ale i řady dalších.

Policie přitom v úterý zasahovala opětovně v centrále České pošty v pražské ulici Politických vězňů a v Olšanské ulici na Žižkově kvůli zakázkám týkajících se staveb a provozu aut. Celodenní zásah souvisel s kauzou údajných manipulací se zakázkami, v níž už byla pošta dříve obviněna.

Případem se zabývá Vrchní státní zastupitelství v Praze. "Žádné další informace nyní poskytovat nebudeme," sdělila ČTK v SMS zprávě jeho šéfka Lenka Bradáčová.

Státní zástupce Zdeněk Matula pouze v úterý uvedl, že Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), kterému šéfuje Robert Šlachta, rozšířil stíhání tří zástupců České pošty a dvou zástupců stavebních společností o zločin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Obvinění údajně pracovali jako organizovaná skupina.

bjutifl ( 17. dubna 2014 13:20 )

Kdykoli budou vyšetřovat někoho z jeho firmy, vždycky půjde o přímé spojení s ním, jelikož je právě na něm aby si ve svých firmách udržel pořádek, ty osle blbej

japos22 ( 17. dubna 2014 12:36 )

Jsi hloupé trdlo - přímé spojení na firmu neznamená automaticky přímé spojení na trestný čin V jeho firmách pracuje jistě spousta lidí, oslíku, kdykoli budou někoho vyšetřovat a bulvár bude odkazovat na Babiše, tak to mají pořád o čem psát

bjutifl ( 17. dubna 2014 11:30 )

Ta firma je jeho, tudíž jde o spojení přímé a ten kdo to nechápe, má místo mozku oslí můstek

japos22 ( 16. dubna 2014 22:07 )

To spojení s Babišem je takový hodně hloupý oslí můstek

dsmann ( 16. dubna 2014 22:07 )

Protože z těch nervů, že se na něho provalí něco co nedokáže zvládnout, má permanentní zácpu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa