Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fraška na Ukrajině: Rusové nejsou Rusové?! Krym obsadila domobrana a ne my, tvrdí Putinovci

Autor: simao, ČTK - 
5. března 2014
13:05

Rusové lžou světu? Usilovně tvrdí, že neobsadili Krym! Ale že území kontroluje krymská "domobrana". Říkal to včera prezident Putin, dnes ve stejné písničce pokračují jeho ministři. Šéf obrany Šojgu dokonce tvrdí, že fotky ruské techniky jsou podvrh. 16 tisíc ruských vojáků nejsou prý Rusové! Jenže zahraniční zpravodajové tvrdí. Přiznali se nám, že jsou... 

Novodobý ruský car Vladimir Putin prohlásil včera v prezidentské rezidenci Novo-Ogarjovo u Moskvy: Na Krymském poloostrově neoperují ruští vojáci, ale "ozbrojené síly sebeobrany".

Jenže podle odhadu ukrajinských i ruských novinářů a některých zahraničních zpravodajů operuje na Krymském poloostrově 16 tisíc ruských vojáků. Pod jejich kontrolou jsou vojenské objekty v Sevastopolu i v nedalekém zálivu Balaklava, ruské hlídky jsou na mezinárodním letišti Belbek, v Bachčisaraji i ve správním středisku Simferopolu.

Ruský ministr obrany: Netuším, kde vzali ruskou techniku

Na Putinova slova o tom, že neoznačení vojáci nejsou Rusové, však dnes navázali ruští ministři. Obrázky vojenské techniky s ruskými znaky a "espézetkami", které se objevily v médiích, jsou prý podvrhem, řekl ministr obrany Sergej Šojgu. "Lidé v uniformách bez označení, kteří se pohybují na Krymu, žádný vztah k ruské armádě nemají. Je to pochopitelně provokace," prohlásil. Ruský ministr obrany prý neví, kde přišli tihle vojáci k ruské výzbroji - třeba k ruským obrněným transportérům Tigr a Rys.

Přítomnost ruských vojsk pak usilovně vyvracel i ministr zahraničí Sergej Lavrov, který vyrazil na jednání do španělského Madridu. Ruskému vedení prý tyhle jednotky nepodléhají. Rusko přitom dlouhodobě má svou vojenskou posádku v ukrajinském Sevastopolu, kde si od Ukrajiny pronajalo základnu. Kotví zde ruská černomořská flotila a právě její vojáci se měli aktivně zapojit do okupace Krymu. "Dodatečná bezpečnostní opatření byla přijata," připustil šéf ruské diplomacie Lavrov.

Ukrajinci: Přiznali se nám, jsou to Rusové!

Podle ukrajinských i některých ruských zdrojů ale neoznačení muži blokující ukrajinské vojenské objekty mají ruskou výzbroj, ruské uniformy bez distinkcí a prokazatelně i ruský výcvik. Ukrajinský televizní kanál UkrStream dnes publikoval video, na němž velitel jednotky neoznačených vojáků v krymském přístavu Kerč přiznal, že je příslušníkem ruské armády. Jeho úkolem je údajně chránit Krym před útoky teroristů. "Jsme Rusové, chráníme Krym, aby nedocházelo k teroristickým aktům," řekl ruský velitel ukrajinské televizi. Prezident Putin přitom včera mluvil i o nutnosti chránit Krym před "bojůvkami radikálů".

Ruské okupační síly se přitom dnes údajně na Krymu zmocnily dvou praporů ukrajinské protiraketové obrany. Oznámila to dnes agentura Interfax s odvoláním na informované armádní zdroje. Rusové se prý nyní snaží přinutit obsluhu protiraketových baterií ke spolupráci s ruskými vojáky a promoskevskými aktivisty. Další zprávy o posilování rusé armády na Ukrajině pak předávají ukrajinští pohraničníci... 

Putinova odveta: Rusko chystá zákon o zabavení majetku soukromníků i firem z USA a EU!

Nechat údajně nepravdivé zvěsti o ruském postupu jen tak: To Vladimir Putin rozhodně nedopustí! Horní komora ruského parlamentu proto již připravuje "odvetný" zákon - a to i za sankce, kterými Rusům hrozí Západ.

Zákon by v případě rozsáhlejších sankcí ze Západu umožnil konfiskovat jmění a bankovní účty evropských a amerických firem i soukromých osob v Rusku! "Zákon dává takovou možnost prezidentovi a vládě v zájmu ochrany naší svrchovanosti před útoky," řekl senátor Andrej Klišas, který přípravu zákona potvrdil agentiře RIA Novosti.

Poslanci prý nyní podle něj pečlivě studují, nakolik rozhodnutí o konfiskaci jmění zahraničních firem a cizinců odpovídá ruské ústavě. "O tom, že je v souladu s evropskými standardy, nepochybujeme," dodal senátor. "Jakékoli sankce musejí být oboustranné," uvedl. Zkrátka: Oko za oko... Také sám Putin přitom včera hovořil o tvrdé reakci na jakékoli západní sankce, které označil jako "škodlivé a kontraproduktivní". A Putinův ekonomický poradce Sergej Glazjev dodal, že Rusko může také přestat splácet dluhy americkým bankám.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

realistann ( 5. března 2014 17:13 )

to byl ukrajinec brežněv a otec klička ukrajinec ,navíc vše západ věděl a schválil tři měsíce předem vše bylo podle domluvených dohod s usa na jaltě ,postipimi, ,to ti demokrati neřekli ? a 48 to byla demokracie tam nebylo nic nezákonného

1nostradamus1 ( 5. března 2014 17:11 )

ani to né, jednalo se o copy frnacouzské komuny, placené nemeckou vládou

realistann ( 5. března 2014 17:05 )

je konec fašisti musí před soud včetně teroristů z usa a eu Důkazy hovoří jasně odposlechy jsou venku Odstřelovače si najalo vedení Majdanu ,USA jsou teroristický národ, a český havloid je terorista , brutální zločinec včetně Kocábů, Schwarzenbergů http://www.youtube.com/watch?v=ZEgJ0oo3OA8#t=13 vše to do sebe zapadá jako scénáž v Libyi ,Sýrii , Gruzii, tymošenkopuč

wandzi ( 5. března 2014 17:03 )

Putin velmi dobře ví, že Rusové vlastně v Rusku žít nechtějí. Ví velmi dobře, co si o něm sami Rusové myslí. Stejně jako to věděl Stalin, Chruščov či Brežněv, kteří také podle toho jednali a občany drželi tedy pěkně pod krkem. Putin velmi dobře ví že občané vědí, že je zločinec. Pokud by si mohli sami Rusové vybrat, tak by bez nejmenších pochyb raději žili kdekoliv na západě Evropy velmi daleko od zlodějské bandy v Kremlu.

1nostradamus1 ( 5. března 2014 16:42 )

ad 1, kakaja raznica= v čem je rozdíl, aneb žádný rozdíl ad 2, s aj tvojim peniazmi eu podporuje svoje idei, kt. považuje sa správne, napríklad pošle dotácie na stavbu infraštruktúry v čechách, školstvo, ekológiu, kultúru, atd., okrem toho podporuje demokraciu v krajinách akou je ua ad 3, američania ( rozumej občan) má dostatočnú silu na to, aby svojim hlasom zastavil, čo sa mu nepáči, napr. nezmyselnú vojnu usa vo vietname ad4, diskutovať s tebou o tom, kto viac prispieva, ja či ty, je nezmysel, ale poviem ti tajnosť, nikomu to nepovedz, tipujem, že ja viacnásobne ako ty

Zobrazit celou diskusi