Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejznámější český vězeň se stal spisovatelem a kuchařem: Kajínek píše kuchařku!

Autor: Petr Podroužek - 
10. února 2014
05:02

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek (53) odsouzený na doživotí je také spisovatel a kuchař. Dopisuje knihu, která by měla vyjít už v dubnu. Kromě fotografií z mládí slibuje i recepty na oblíbená jídla.

Ve vězení seděl poprvé v roce 1982 za vloupání do chat, je tedy otázkou, zda půjde o recepty na vězeňskou stravu či sny o lepším jídle, které by si mohl dopřávat na svobodě. „Hned nějaký vyzkouším, i kdyby to měl být třeba jen guláš,“ slibuje Kajínkova fanynka Zdena H. (51) z Pardubicka, právě ta Blesk o připravované kuchařce informovala.

Kajínkova fanynka

Kajínka odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu podporuje už od uvěznění. „Psali jsme si denně, v poslední době týdně. Mám od něj několik tisíc dopisů,“ řekla. Sbírá podpisy pod petici za jeho propuštění. Předešlým prezidentům jich poslala přes dva tisíce, Zemanovi zatím přes dvě stě.

Kuře přes mříže

Kajínka navštěvovala na Mírově i ve Valdicích. „Ve Valdicích jsem si musela vyzout i kozačky, mluvili jsme přes plexisklo, svázanýma rukama tři hodiny držel sluchátko telefonu. Na Mírově jsme mezi sebou měli mříž, mohla jsem mu tam ledasco koupit, třeba i kuře jsme tam snědli,“ popsala. Bližší setkání s idolem ji hned tak nečeká. O podmínečné propuštění může Kajínek požádat nejdříve v roce 2022.

vykutalena.vdova ( 10. února 2014 13:00 )

Hm...ten je stejně..hodnej...Ti co kvůli němu mají život na sračky a začínají zase pomalu od píky, těm by se to mohlo hodit...

namoroman ( 10. února 2014 07:17 )

V base je nuda...a až vyleze, tak bude mít do začátku pár kaček. Musí na to myslet. Pokud vyleze teda... Vrah nemá mezi lidmi co pohledávat

namoroman ( 10. února 2014 05:55 )

To je koza . Ale platonická láska je pěkná věc... a do takového recidivisty to je fakt koza V base z ní mají na tuty srandu a aspoň mu to zažene nudu!

Zobrazit celou diskusi