Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hollande prý ještě nebyl v nemocnici za svou partnerkou

Francouzský prezident Hollande údajně randí s herečkou Gayet. Ta to ale popírá.
Francouzský prezident Hollande údajně randí s herečkou Gayet. Ta to ale popírá.  (Autor: EPA/profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
16. ledna 2014
21:06

Francouzský prezident François Hollande dosud nenavštívil v nemocnici svou partnerku Valérii Trierweilerovou, která je již týden hospitalizována kvůli Hollandeově milostné aféře s herečkou Julií Gayetovou. Uvedla to francouzská média s odvoláním na zdroje z prezidentova okolí. Jednačtyřicetiletá herečka přitom dnes podala žalobu na časopis Closer, který celou záležitost minulý týden zveřejnil.

Vedení magazínu Closer sdělilo agentuře AFP, že herečka žádá odškodné 50.000 eur (1,4 milionu korun) kvůli tomu, že bylo podle ní porušeno její soukromí. Žádá také zveřejnění soudního rozhodnutí na polovině titulní stránky.

Je zapotřebí, aby François Hollande řekl Francouzům, zda ještě tvoří s Valérií Trierweilerovou pár, sdělil AFP zdroj z okolí dosavadního prezidentského páru. "Problém je, že nemůže mluvit, dokud ona je v nemocnici," řekl tento zdroj. Lidé z prezidentova okolí tvrdí, že Hollande svou partnerku od její hospitalizace v pátek ještě nenavštívil, uvedla AFP. Podle ní nejsou známé důvody, proč za ní nešel.

O podrobnostech hospitalizace, ani o tom, ve které nemocnici první dáma je, nebyly zveřejněny žádné oficiální informace. Při úterní tiskové konferenci Hollande řekl, že celou situaci vyjasní do 11. února a připustil, že jeho vztah s Trierweilerovou prochází těžkým obdobím. K její hospitalizaci řekl pouze, že odpočívá.

Celá situace vyvolává ve francouzském tisku řadu spekulací. Týdeník Le Nouvel Observateur uvedl, že Hollande se po odhalení aféry chtěl o víkendu s Trierweilerovou rozejít, ale její hospitalizace mu v tom zabránila.

"Valérie Trierweilerová je krajně nervově vyčerpána, chvíli se cítí dobře, chvíli hrozně," uvedla rozhlasová stanice Europe. "Podle některých je odhodlaná, podle dalších vypadá sklesle," dodala stanice.

Deník Le Parisien s odvoláním na člověka blízkého Trierweilerové napsal, že první dáma byla připravena Hollandeovi odpustit. "Chce vědět, co nejdřív, jaké jsou záměry Françoise Hollandea," řekl listu tento zdroj.

Článek Closer se opíral o snímky pořízené před domem poblíž prezidentského paláce, kde herečka Gayetová občas přebývá a kde ji Hollande podle týdeníku navštěvoval.

Redakce Closer také uvedla, že v pátek v novém čísle přinese "nové snímky a exkluzivní informace" o celé záležitosti.

andorea ( 17. ledna 2014 12:21 )

Nevěra je stejná jak u inženýra, tak u prezidenta.

makmark ( 17. ledna 2014 00:54 )

ku*va, je rozdíl, když zanáší nějaký neznámý inženýr ve fabrice a francouzský prezident... vidlemi měl dostat od partnerky do řiti a ustřihnout koule tomu pitomci, co chtěl jako levičák (spíš levoboček) oškubat bohaté

cocca ( 16. ledna 2014 22:55 )

 Nebyl s ní ženatý ,je to jen přítelkyně tak nechápu kde je problém. Rozejít se a začít nový život s jinou. Na to má právo snad každý i Hollande.Takový cavyky kolek toho furt.

Zobrazit celou diskusi