Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Francie bez první dámy? Záletník Hollande přiznal rozchod!

Francouzský prezident přiznal rozpad vztahu s Valerií Trierweiler!
Francouzský prezident přiznal rozpad vztahu s Valerií Trierweiler!  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, simao - 
25. ledna 2014
22:43

Francouzský prezident François Hollande (59) šel s pravdou ven. Rozešel se se svou partnerkou Valérií Trierweiler (48). Milostný vztah s herečkou Julií Gayet (41) však nepotvrdil. Ale ani nepopřel. Připustil pouze, že jeho vztah s Trierweiler prochází složitým obdobím.

"Skončil jsem společný život, který jsem sdílel s Valérií Trierweiler," sdělil dnes Hollande agentuře AFP. Zdůraznil přitom, že své vyjádření poskytl jako soukromá osoba, a ne jako hlava státu. Zpráva o tom, že se chystá oznámit rozchod, se přitom médii šířila jako lavina. Prezidentský palác to ale ještě kolem poledne odmítal jako fámu. Jenže Hollande se dostal do centra pozornosti. Není ovšem patrně příliš rád, že kvůli milostnému životu.

Novinářka Valérie Trierweiler přitom byla Hollandeovou partnerkou od roku 2006. Prezident si jí však nevzal. Přesto ale vystupovala jako francouzská první dáma. K dispozici dostal i kancelář s měsíčním rozpočtem zhruba 20 tisíc eur (550 tisíc Kč), poznamenala agentura Reuters.

Po odhalení Hollandeovy údajné nevěry, o níž napsal časopis Closer, se však Trierweiler zhroutila a strávila osm dní v nemocnici. V neděli má odletět do Indie, aby podpořila humanitární iniciativu nevládní organizace Akce proti hladu. Její mluvčí dnes oznámení prezidenta nekomentoval.

Poletí 11. února na cestu do USA Hollande sám, s bývalou první dámou, a nebo s sebou vezme milenku? Ani v Bílém domě u Baracka a Michelle Obamových to však není v poslední době zrovna růžové, takže je možné, že se sejdou dva pletkami zhrzení státníci. 

mandat ( 26. ledna 2014 19:54 )

A Havel ? Ten se tahal se zenskyma, kdyz byla jeho Olga nemocna. Nakonec ho uhnala Veskrnka. To neni take moralni.

mandat ( 26. ledna 2014 19:53 )

Nemci maji take prezidenta, ktery je zenaty a zije s jinou uz pres 8 let. Ta jeho pritelkyne s nim vsude jezdi.Tady se take da diskutovat o moralce.

mandat ( 26. ledna 2014 19:52 )

Jenze Bruni mu zase zahyba. Tak si moc nepomohl.

mandat ( 26. ledna 2014 19:50 )

Jenomze tahle Francouzska prijde o vsechno. Byt zadarmo, auto zadarmo, kancelar a plus mesicne 20 000,--EU. To uz na zhrouceni je.

annakarenina ( 26. ledna 2014 11:16 )

Vypada jako nouma, zrovna tak, jako Necas. Ticha voda brehy mele.

Zobrazit celou diskusi