Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To jsem z toho jelen: Dravý pták rozcupoval desetkrát těžšího kolouška!

Autor: shp - 
25. září 2013
17:58

Brutální souboj na život a na smrt zachytily kamery v ruském Lazovském národním parku. Orel skalní, který žije i v České republice, se tam snesl na malého kolouška, který vážil desetkrát tolik než on, a zaútočil na něj!

Neuvěřitelné a i v přírodě ojedinělé záběry zaznamenala kamera, která měla nahrávat chování tygrů ve volné přírodě. Namísto toho ale zachytila souboj, který se po chvíli změnil v popravu.

Daleko nedoběhnul

Mladý jelen totiž neměl proti pařátům a ostrému zobáku dravého ptáka nejmenší šanci. I když se snažil okřídlenému predátorovi utéci, nepodařilo se mu to. Přírodovědci našli jeho rozklovanou mršinu jen několik málo metrů od kamer. Příroda je sice krásná, ale jak ukazují tyto snímky, i nesmírně krutá.

mortis69 ( 26. září 2013 08:55 )

U zvířat ve volné přírodě je to běžné,Pane redektore Horší je však to,že se takto a i hůř chovají Lidi,o kterých tak rád a s pompou píšete

nyctereutes ( 25. září 2013 18:19 )

Šmarjá, to je drama... Orla je to celkem běžná kořist, je to úplně normální. Možná můžete naučit orla baštit trávu. Navíc to není kolouch, ale vypadá to na srnčí - kolouch karpaťáka má v zimě nevyvržený kolem 80 a více kil. Orlice váží 4-5 kilo, terček méně. To je zase bomba...

Zobrazit celou diskusi