Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ratha u soudu podpořila Paroubková: Potřebuju panáka, abych se vzpamatovala!

Autor: simao, ČTK, vr - 
5. září 2013
11:49

Držíme palce, Davide. Na proces s vězněným poslancem Rathem přichází i jeho poslední věrní podporovatelé - dnes dorazila Petra Paroubková! Podle ní je však v celém případu již předem rozhodnuto. "Já bych potřebovala panáka, abych se dostala do pohody, protože jsem nezažila, co je u nás možné," pronesla rozčíleně Paroubková.

U krajského soudu v Praze pokračuje kolotoč výslechů v kauze Rath. Podívat se na ně přišla i Petra Paroubková, která si stejně jako její manžel a šéf NS-LEV 21 Jiří Paroubek myslí, že Rath je jen nevinnou obětí. a že je celý proces vykonstruovaný.

"Stačily mi ty dvě hodiny, co jsem tu zatím strávila. Když se přísedící směje, kdykoliv chce něco obhájce, je to problém. Zatímco u obžaloby to jde, to to vypadá, jako by bylo předem rozhodnuto," sdělila Paroubková Blesku svůj dojem z jednání.

Panáka na vzpamatování

Přirovnala jej proto k procesům v Číně a Rusku a měly by si na něj prý posvítit mezinárodní organizace... "Já bych potřebovala panáka, abych se dostala do pohody, protože jsem nezažila, co je u nás možné," dodala.

Odpoledne dorazil i Paroubek

Paroubková si však nepřišla pouze postěžovat, ale především vyjádřit déle jak rok vězněnému Rathovi podporu. "Davidovi sice eskorta nechce dovolit se se mnou bavit, prohodili jsme ale pár slov o jeho synovi, kterého jsem nedávno viděla," prozradila Paroubková. A snažila se prý i pozvednout Rathova ducha: "Řekla jsem mu, ať se drží," dodala. "Odpoledne se přijde podívat i manžel. Napsala jsem mu, ať se staví," poznamenala pak Petra, že se k soudu chystá i její muž. Když pak skutečně přišel, uvítala ho láskyplným polibkem.

Během dneška se přitom uskuteční výslechy dvou svědk - Rathova bývalého kolegy a pracovníka z odboru zpracovávání operačních programů z dotací EU. Právě veřejných zakázek, financovaných z evropských fondů, se přitom týká obžaloba Ratha a jeho party. Jednotlivé trendy si prý svévolně upravovali, což mělo provázet uplácení. Po vyslechnutí dvou dnešních svědků je pak na pátek a celý následující týden v hlavním líčení naplánovaná přestávka. Projednání bude pokračovat 17. září dalšími výslechy. 

mirkazam ( 3. října 2013 14:26 )

itartas nemel koniny. Oni čekají všichni,až jim přijdeš poradit co mají dělat. Co kecáš o zmanipulování,když Ratha klofli s melounama. A Paroubková ta přišla předvést nové sako, a nedej bože, aby se na naši bojovnici za práva nevinného Ratha zapomnělo...

itartas ( 9. září 2013 14:36 )

Že je to proces vykonstruovaný víme všichni, jenom ti naivkové co věří v naši spravedlivou justici jsou opačného názoru. Soudce v rámci volného hodnocení důkazů připustí jenom ty důkazy, které on uzná za vhodné a nikdo s tím nic neudělá. Náš právní systém je tak nastavený schválně. Pravda a spravedlnost u soudu nikoho nezajímá.

itartas ( 9. září 2013 14:32 )

je to náš národní sport...pěkný hnus

itartas ( 9. září 2013 14:31 )

jity: šklebit by se měl soudce pouze doma na manželku v soudní síni ne!

jity ( 6. září 2013 11:36 )

Tak dívky na Slovensku jsou přece krásné, paní Petra vůbec neni blbá, jak tady někteří píší, ale co naděláš, dej někomu rozum.

Zobrazit celou diskusi