Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka se syny se ztratila v Boubínském pralese! Do pátrání se zapojilo 46 lidí

Ženu se dvěma malými syny hledalo v Boubínském pralese skoro 50 lidí
Ženu se dvěma malými syny hledalo v Boubínském pralese skoro 50 lidí  (Autor: ČTK)
Autor: hra - 
1. dubna 2013
13:42

Zbloudilé turisty hledalo na Šumavě 46 lidí Matka se i s dětmi ztratila v Boubínském pralese V boj o život se v neděli změnil výlet na Boubín pro matku (37) a její syny (7 a 10 let) z Kolínska. Po několikahodinové tůře se turistka s dětmi v Boubínském pralese ztratila. Zbloudilou trojici hledalo na Šumavě téměř 50 lidí.Tohle drama však mělo šťastný konec.

„Žena vyrazila s dětmi na tůru z Volar. Po několika hodinách zjistila, že nemůže najít cestu zpět. Začalo se stmívat, v mrazivém počasí jim šlo o život. Naštěstí měla u sebe mobil a napadlo ji zavolat hasičům,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Ztracená trojice vůbec netušila, kde je. Zoufalá matka do telefonu pouze uvedla, že stojí kdesi na asfaltové cestičce poblíž malého potoka. Policisté lokalizovali telefon a začala pátrací akce. Na pomoc přijeli ještě hasiči a policisté z Volar a profesionální hasiči z Prachatic.

„Celkem bylo v terénu 31 dobrovolných hasičů, 5 profesionální hasičů, 6 policistů, dva pracovníci polesí Zátoň a 2 příslušníci horské služby se psy na čtyřkolkách. Ti všichni propátrávali terén ve směru od Zátoně k vrcholu Boubína,“ uvedla Uhlířová.

V devět hodin večer přišla dobrá zpráva. Žena byla i s dětmi nalezena. Neměly žádné omrzliny, i když byly venku deset hodin. Skončily v nemocnice na pozorování. „Ztracené turisty se podařilo najít díky dobré spolupráci a znalosti terénu. Do rána by v lese, kde sněžilo a teploty se pohybovaly pod nulou, jen těžko přežili,“ dodala Uhlířová.

nico ( 1. dubna 2013 18:40 )

a ještě to bylo málo

odetka.odetka ( 1. dubna 2013 17:16 )

Tebe asi hodne mlatili, kdyz jsi byl maly, co?

ejvm1712 ( 1. dubna 2013 15:32 )

wrunx ( 1. dubna 2013 14:56 )

Chudák ženská... kdyby zachovala trochu klidu a prostě šla (né do kolečka samosebou , do půl hodiny by byla někde kde by se už chytla Však je Boubín prošitý hromadou cest a když se člověk přinejhorším vydá na západ, vždycky skončí na železnici

nidab ( 1. dubna 2013 14:43 )

Holt nezalost a podceňování terénu na Šumavě se nemusí něky vyplatit.Tohle dopadlo dobře. Určitě se ta matka poučila.

Zobrazit celou diskusi