Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec března, letní čas: A na Česko opět udeřila zima!

Autor: ČTK, mokk - 
31. března 2013
09:15

AKTUALIZUJEME: Slibovaný sníh zasáhl Českou republiku v noci ze soboty na neděli. Kvůli hustému sněžení nastaly problémy klasicky především na silnicích. Před sníženou viditelností a namrzlou vozovkou by si řidiči měli dávat pozor i zítra, až pojedou na velikonoční koledu.

I den před Velikonočním pondělím zasáhl Českou republiku mráz. Na mnoha místech napadlo až deset centimetrů sněhu a řidiči by si měli dávat pozor. Kvůli sněhu a větru se na některých místech tvoří sněhové jazyky.

"Připadlo odhadem tak deset čísel sněhu a dál hustě sněží. Fouká vítr, takže se začínají tvořit sněhové jazyky," řekl bruntálský dispečer.

Silničáři očekávají, že obdobné počasí vydrží až do pondělí. Odpoledne pak dokonce hrozí kalamitní situace. Husté sněžení zasáhlo především Moravskoslezský kraj, Jihočeský kraj a Zlínský kraj. 

Hromadná nehoda na D1: Auto nabouralo i do hasičského vozu

Vlivem zhoršeného počasí, ale také mnohdy kvůli nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky, pak opět přibývají dopravní nehody.

Dopravu na 304. kilometru dálnice D1 za Lipníkem nad Bečvou zkomplikovala kolem poledne hromadná nehoda kamionu a několika osobních aut. Ve směru na Hranice byla dálnice podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavřena, dva lidé byli těžce zraněni, jeden lehce.

Nejprve havaroval kamion, po něm čtyři osobní auta. "Jedno auto nabouralo také do hasičského vozu, který na místo dorazil. Nikdo z hasičů nebyl zraněn," řekla krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

pizzaoo ( 31. března 2013 18:52 )

Bože ať už ten vymrdanej sníh s tou skurvenou zimou odtáhnou definitivně někam do píče a už se sem odtud nevrací. Prosím! To už se fakt nedá, mám toho po krk! To jako nebude jaro nebo co kurva už do píče???!!!!!!!!!

husqarnowicz ( 31. března 2013 17:17 )

Venku se sype ten odpornej bílej sajrajt, je hnusněji než na vánoce, ale hlavně, že máme letní čas, to je vážně úžasný.. Mimochodem, v jedné mezinárodní anketě o největší pitomost, kterou kdy lidstvo vymyslelo, zvítězilo na celé čáře právě zavedení letního času.

mopsamanda ( 31. března 2013 16:32 )

Když už nebyly bílé Vánoce, tak alespoň bílá sobota.

barbatus ( 31. března 2013 16:30 )

Blesku nespi, je tu zase reklama na hazard!!!!!!

barbatus ( 31. března 2013 16:27 )

Příbor - přes 20 centimetrů, psi vyjeveně koukali, kam se mají jít venčit, když je tolik sněhu a namočí si břicha, ptáci, kteří včera veslee hlaholili celý den, jsou někde zalezlí a jen jeden statečný kos ví, že mám celou zimu na okně misku se zrním... Auta od chalup uklizená na parkoviště u obchodu, protože ze střech sníh sjede a úzkými uličkami se už nedá projet... A padá od brzkého rána pořád. Nechci vidět ty následné povodně.

Zobrazit celou diskusi