Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Metalista Randy: Po propuštění se chce setkat s rodinou oběti

Autor: Eva Šimková - 
5. července 2012
05:00

Zpěvákovi americké metalové kapely Lamb of God Randymu Blytheovi hrozí 10 let vězení za zabití jeho vlastního fanouška Daniela N. (†19). Podle policie ho shodil z pódia. Sám si toho moc nepamatuje. S rodinou Dana by se však chtěl setkat tváří v tvář.

Rodina Daniela N. je i po dvou letech z jeho smrti zdrcená. „Nezvládám to bez tebe a jsem totálně na dně. Doufám, že se spolu brzy setkáme. Žít bez tebe je utrpení,“ napsala Danielova maminka k synově fotografii na facebooku.

Čtyřmilionová kauce pro drsného metalistu, který možná zavinil mladíkovu smrt, se jeho blízkým zdá směšná. Trestní oznámení na cizí zavinění Danielovy smrti podal jeho otec dva dny poté, co Dan po měsíci v nemocnici, kde bojoval o život, zemřel. Dlouho se nic nedělo. Policie po třech měsících vyslechla svědky, Danovy kamarády, kteří s ním na osudném koncertě kapely Lamb of God byli.

Zpěvák celé dva roky nevěděl, že po jeho koncertu někdo zemřel. „Nikdo je nekontaktoval, nikdo jim nedal vědět,“ řekl Blesk.cz manažer skupiny Larry Mazer. Jeho právník tvrdí, že kdyby se o tom Randy dověděl, jistě by okamžitě začal s policií spolupracovat. „Je mu to moc líto. S rodinou Daniela by se chtěl setkat hned poté, co opustí vazbu,“ řekl Blesk.cz Tomáš Morysek, koncipient advokátní kanceláře, která Blythea zastupuje.

Česká policie tvrdí, že americkou stranou kontaktovala. Američané prý odpověděli, že Blythea na základě jejich trestního zákoníku stíhat nemůžou. Je s podivem, že české úřady poslaly oznámení do USA až rok a půl po osudném pražském koncertu kapely v klubu Abaton. „Policii v lednu 2012 zavolal kamarád Daniela s tím, že kapela míří opět do Česka, jak že to tedy vypadá s případem,“ prozradil Morysek. Na to konto policie začala jednat. Management kapely však nikdo nekontaktoval.

Minulou středu kapela Lamb of God přijela do Prahy. Hned na letišti policie zadržela zpěváka a sdělila mu obvinění. Od soboty je Blythe ve vazbě. Přestože složil kauci, za mřížemi zůstane nejméně do pondělí.

abzk ( 6. července 2012 08:59 )

abzk ( 6. července 2012 08:58 )

schmid ( 5. července 2012 18:33 )

kdo někdy na takovym masakru byl,tak jak to tam vypadá.Toho kluka je mi líto ale na tom pódiu měl nasraný!

dsmann ( 5. července 2012 16:39 )

já vyrůstal na trochu jiný "music" ale dneska už mi na to moc času nezbývá. http://www.youtube.com/watch?v=EZjevnnkA20

londynskypes ( 5. července 2012 15:47 )

xxxx666

Zobrazit celou diskusi