Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Štěňata někdo vyhodil jako smetí

Štěňata jsou v péči děčínského útulku
 (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: Ondřej Čermák - 
7. října 2011
16:00

Šest naříkajících a na kost promrzlých štěňat našli pracovníci psího útulku v Děčíně. Štěňata jejich bezohledný pán umístil naštěstí do krabice, kde se k sobě mohla přitulit. Jen díky tomu přežila.

„Našli jsme je pod topolem kousek od útulku. Jejich majitel dobře věděl, co dělá, vyhnul se i kameře před objektem. Kdyby je normálně přinesl, musel by zaplatit. Tak to vyřešil tímhle způsobem,“ vysvětloval pracovník útulku Jaroslav Kácha. Ovšem páníček nedomyslel, že noci jsou už dost chladné.

Málem umrzla

„Bylo maximálně pět stupňů, hrozil jim zápal plic. Bylo velké štěstí, že se mohla vzájemně zahřát,“ dodal Kácha. Po pár dnech péče se štěňátka dostala do skvělé formy a nyní jsou už všechna u svých nových pánů.

blackpepper ( 7. října 2011 17:36 )

Naši mají doma už druhého pejska z útulku. Až mi to situace dovolí (chodím na dvanáctky, na pejska nemám dost času), tak si i já vezmu nějakého odloženého. Je fakt, že člověk s nimi musí mít víc trpělivosti a že cesta k psímu je o to složitější, ale oni ví, kdo je adoptoval a dávájí vám svojí lásku celý život. Pejsek, kterého aktuálně máme byl týraný, dodnes panikaří, když má doma zůstat sám a bojí se pohlazení po hlavě.

01380138 ( 7. října 2011 17:19 )

Když by je někdo neuživil tak se rozdodl takto a to správně alespoň je nevyhodil do popelnice nebo v lese takto se postaral aby je někdo našel,znám případy kdy lidi nechtějí už psa nemají peníze tak je pouští ven v domění že je policie odchytí a dá je do utulku na umístění tam nemají peníze a kdo zato může?Ministři a ty jejich škrty berou chdým a jejich koryta přetýkají blahem!!!HNUS

elssa ( 7. října 2011 17:03 )

souhlas s e44, nebot dát psa do utulku není jen tak, přítelova žena si pořídila psa, já v te dobe mela tři,a on na nej nemel cas,a ona se k nemu přestala hlasit, bylo jedine resení dát ho do utulku s tím že si tam lidi chodí psy vybirat a bude mít vetsí sanci nez na inzerat, a neexistuje, psa nám tam nevzali, tak si proste koledujou o to aby to bylo takhle, jinak psa jsme nakonec darovali, ale bylo to horzny, s mýma se pral,a ona od nej dala ruce pryc,a byt se vyklízel, legislativa za to muže, pritom utulky dostavají takové nesmyslné dotace, ze je to skoda penez, chov psa na mesíc prijde tisíc koruna to má luxus, tak nevím na co tam ty peníze jsou , psu u nás tam mají tak dvacet, a to je i s platem tak 4é tis mesícne, a ne stovky tisíc, tecou tam peníze nesmyslne,a když je potřebujete nefunguje to

hinke ( 7. října 2011 16:53 )

to není člověk, ale hyjena. Díky bouhu že už jsou štěňata zachráněna díky pracovníkům místního útulku.

e.44 ( 7. října 2011 16:41 )

Ne ta štěňata nevyhodil jako smetí. Kdyby je vyhodil jako smetí, skončila by v popelnici. Tenhle člověk byl tak zodpovědnej, že je dones tak blízko k útulku, co mu kamera dovolila. Nemám tušení, kolik ten poplatek je, ale je možné, že na něj neměl. Spousta starých lidí má na světě jenom toho psa a dělej se s ním o všechno co si můžou třeba i z mizerný penze koupit. Kolikrát je ten pes zaopatřenej líp než oni. Mohlo jít právě o někoho, kdo se o štěňata nemohl z finačních důvodů postarat a chtěl pro ně to nejlepší. Ovšem kvůli kameře je nemohl dát na bezpečnější místo a právě kvůli poplatku je nemohl předat přímo. Kdyby byl skutečně bezohledný, vůbec by je k tomu útulku nenosil.

Zobrazit celou diskusi