Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kruté týrání v útulku: Zvířata umírají hlady!

Autor: mor, zunk - 
10. prosince 2011
09:47

S velmi vážným podezřením se na chebskou policii obrátila skupina obyvatel Mariánských Lázní. Mají obavy, že v městském útulku pro kočky a psy dochází k týrání. Zvířata jsou podle nich v nadměrném počtu utrácena, navíc trpí hlady a jsou nemocná.

Lidé z Mariánských Lázní začali jednat. Na psí útulek podali trestní oznámení. „Na webových stránkách útulku jsem si našla německého ohaře Arama a rozhodla jsem se, že pejska budu každý den alespoň venčit. Když mi ho ale ošetřovatel přivedl, zůstala jsem stát jako solný sloup,“ vyprávěla Renata Osičková.

Pejsek byl vyhublý na kost. Podlamovaly se mu nohy, byl apatický a nervózní. „Pes byl hubený, protože nežral ze stesku po původním majiteli,“ hájil se provozovatel útulku Mirko Pyskatý, který dál situaci odmítl komentovat.

Podobně podvyživení jsou ale i další psi v útulku. Odborníci a majitelé jiných útulků vylučují, že by zdravý pes odmítal žrádlo ze stesku. „Ano, může se to tak stát, ale je to jen krátkodobá záležitost. Je zcela vyloučené, aby zdravý pes po nějaké době v útulku zase nepřibral,“ potvrdil Blesku podezření majitel jednoho z útulků v Karlovarském kraji s tím, že je velmi komplikované takový druh týrání v útulku dokázat.

Celý případ i tak převzala místní policie. „Oznámení ve věci týrání zvířat jsme přijali a prověřujeme, zda tu nedošlo i k jiné trestné činnosti,“ dodala policejní mluvčí Martina Hrušková. Veřejnost je totiž silně pohoršena!

krmes ( 30. ledna 2013 16:25 )

nejlepší na tom je, že pan Pyskatý je veterinář, člen městské rady, člen podivné organizace na podporu útulku, která organizuje golfové turnaje a podle mne slouží jako pračka peněz. To, že byl pan Pyskatý tak dlouho obhajován, je zásluha zastupitelstva a vše by mělo být prověřeno. Pan doktor si nezaslouží nosit titul :Mvdr.

valesovavera ( 29. ledna 2013 14:51 )

AŤ nežere on .Ať si to vyzkouší být hlady a nepít.

kdoasi ( 15. prosince 2011 14:41 )

UŠ nebo uŽ? KdyŠ nebo kdyŽ? Jestli jsi ještě na základce, koukej se pořádně učit

klerik ( 14. prosince 2011 17:36 )

a taky jsem měla o tom veterináři dost dobrý mínění, s našim psem k němu chodíme ale podle toho co zavinil uš k němu nepáchnem

klerik ( 14. prosince 2011 17:34 )

kdyš jsme tam s kámoškou byly tak jako vždy jsme přinesly piškoty KDYŠ JSME MU JE DÁVALY TAK JE VŠECHNY SEŽRAL A CHTĚL DALŠÍ ALE MY UŠ NEMĚLY

Zobrazit celou diskusi