Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dokonalé tělo (z pohledu vědy): Ušatá zrůda s klokaní kapsou a pštrosíma nohama

Autor: ksi - 
17. června 2018
07:10

Na první pohled vypadá jako kříženec pštrosa, klokana a Gluma z Pána prstenů. Ač tento 3D model člověka esteticky příliš nelahodí, podle vědců je právě toto dokonalý prototyp superženy, který v sobě mísí ty nejlepší vlastnosti z jiných zvířecích druhů.

Profesorka evoluční biologie Alice Roberts (40) se svým týmem tento prototyp navrhla pro pořad Může mě věda učinit dokonalým? televize BBC 4. „Kdybychom vypadali takhle, nikdy bychom neohluchli, neskolil by nás infarkt, ani bychom nezakopli,“ uvedla profesorka z Birminghamské univerzity.

Podle Roberts nás totiž miliony let evoluce zanechaly plné závad a už dlouho bychom si zasloužili předělávku. „Při tvorbě modelu jsme se inspirovali savci, plazy i rybami.

 

Video: „Dnes léčíme i rakovinu, která dříve zabíjela.“ Mikrobiolog Vilček popsal vývoj nových léků

Video  „Dnes léčíme i rakovinu, která dříve zabíjela.“ Mikrobiolog Vilček popsal vývoj nových léků  - David Budai, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

djaba ( 15. prosince 2018 19:16 )

Vidíte , kdyby jsme se lépe učili , mohli jsme vymýšlet naprosté zbytečnosti a bllbosti .A nepochybujte , plat by byl vysoko nad průměrem .

Dannero ( 14. prosince 2018 13:13 )

tak tohle by zrovna moc nefungovalo, autoři mají evidentně velké nedostatky z anatomie, Pštros chodí proto že má díky stavbě těla dobrou kontrolu nad těžištěm, tahle "věc" by sebou flákla o zem při prvním kroku, stejně tak klokaní kapsa nemůže být u vzpřímeného těla, dítě by z něj vypadlo při jakémkoli naklonění a z docela velké výšky, proto je klokan v podřepu a kapsa mezi koleny. Příroda dobře ví co dělá a proto nemáme nohy pštrosa ani klokaní kapsu nebo uši netopýra.Ale zato máme šílené vědce, to žádný jiný druh nemá.

kombucha ( 17. června 2018 15:36 )

A do takovýchto zhovadilostí se cpou peníze.

sores ( 17. června 2018 11:09 )

Hnus!!!!!!

baronessa ( 17. června 2018 08:57 )

Děkuji, spokojím se s tím, co mám

Zobrazit celou diskusi