Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Premiér skončil s horečkou v nemocnici. Netanjahu přecházel chřipku

Autor: ČTK, zst - 
27. března 2018
23:55

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (86) byl v úterý s horečkou a nachlazením nakrátko převezen do nemocnice, odkud jej lékaři po stanovení diagnózy propustili. S odkazem na prohlášení jeho úřadu to napsala agentura Reuters. Podle několika izraelských novin byl osmašedesátiletý Netanjahu hospitalizován v nemocnici Hadassah u Jeruzaléma kvůli velmi vysoké teplotě a kašli.

„Premiér podstoupil sérii testů,“ uvedl úřad, podle něhož lékaři u Netanjahua zjistili „lehké virové onemocnění horních cest dýchacích“. „Jsem na cestě domů. Trocha odpočinku a horká polévka to jistě spraví,“ napsal po ošetření Netanjahu na Twitteru.

Ošetřující lékař listu The Jerusalem Post řekl, že premiér nedodržel klidový režim když před dvěma týdny dostal chřipku, a proto se mu symptomy onemocnění zhoršily. Netanjahu při nemoci pracoval z domova.

Netanjahu je izraelským premiérem nepřetržitě už devět let, tři roky funkci vykonával také na konci 20. století. Působil i jako ministr financí. Dodnes je jediným izraelským ministerským předsedou, který se narodil po založení státu.

V březnu 2017 byl policií vyslechnut v rámci vyšetřování dvou trestních kauz pro podezření přijímání drahých darů a z korumpování médií, ale on jakékoli pochybení popírá. V únoru 2018 izraelská policie doporučila prokuratuře Netanjahua obžalovat z korupce.

jasnovidec01 ( 27. března 2018 23:25 )

Dát mu zvýšenou dávku paracetamolu??650 mg??

Digitt ( 27. března 2018 22:28 )

A co stím jako máme dělat?? dementi....

Zobrazit celou diskusi