Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Muž si pověsil před byt znak whiskey Jack Daniels. Sousedi si ho spletli s vlajkou ISIS

Autor: Mii - 
4. října 2017
18:55

Ke zvláštnímu nedorozumění došlo mezi fanouškem americké whiskey a jeho sousedy ve švýcarském Curychu. Muž si z lásky k vyhlášenému moku Jack Daniels pověsil před svůj dům vlajku s logem firmy a sousedi jej začali obviňovat z propagandy a extremismu. Vlajku si totiž spletli se znakem teroristického hnutí Islámský stát.

Muž (29) italského původu vlajku Jack Daniels pověsil vedle další vlajky, italské trikolory, na střechu svého apartmánu v curyšské čtvrti Regensdort, do které se nastěhoval před dvěma měsíci.

Udělal tak, protože mu to přišlo vtipné a americkou whiskey pije rád. Jeho sousedi ovšem humor nepochopili a nechali mu ve schránce výhružný dopis. V něm muži napsali, že se ho bojí, a že ho budou sledovat „kvůli té vlajce ISIS, kterou má vyvěšenou před domem“. Zprávu podepsali jako „vyděšení sousedé“.

Muž, jenž si přál zůstat v anonymitě, nechápe, jak mohlo dojít k takovému nedorozumění. „Když jsem si to přečetl, byl jsem totálně šokovaný. Hned jsem se některých sousedů zeptal, co to má znamenat, ale všichni tvrdili, že o tom nic neví,“ řekl místnímu deníku Swiss Daily.

Vlajku ale odstranit neplánuje. Lidem chce ukázat, že ve skutečnosti jde jen o neškodné logo whiskey a žádnou propagandu. Curyšská policie k tomu uvedla, že pokud člověk dostane podobný anonymní dopis, je vždy na místě informovat policii.

VIDEO: Šéf Islámského státu má být mrtvý. Je to pravda?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi