Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

„Je v pořádku sníst nepřítele.“ ISIS šíří kanibalismus, odhalila kniha

Autor: Mii - 
28. února 2017
17:54

Je těžké si představit, jakými horšími způsoby by teroristická organizace Islámský stát mohla ještě šířit teror. Jeden tu ale přece je – kanibalismus. Britský think tank objevil u tréninkové školy ISIS příručku, ve které byli bojovníci vyzýváni pojídat své nepřátele. Obsahovala i tipy, jak na to.

Příručka je mířena na džihádisty, kteří bojují s nepřáteli Islámského státu. ISIS po nich chce, aby své mrtvé oběti jedli. V příručce proto poskytuje tipy, jaké části těla jsou nejlepší a jak je správně připravit.

Leták objevila britská instituce pro výzkum islámu a extremismu Quilliam Foundation. Ke kanibalismu jsou bojovníci podle jejího šéfa Harase Rafiqa vyzývání proto, že zásoby jídla v oblasti se nezastavitelně ztenčují. Sníst své nepřátele je dobrý způsob, jak problém částečně vyřešit a zároveň ještě více šířit teror.

Příručka tvrdí, že je v pořádku sníst kohokoli, kdo nesouhlasí s učením Islámského státu. Bojovníci tak mají „povolení“ vykonat kanibalismus i na muslimech vyznávajících jinou odnož islámu. Přednost však mají nevěřící.

Podle Rafiqa, který je sám praktikující muslim, je však nejhorší, že příručka zároveň slouží jako výukový materiál. Je tedy dost možné, že ke kanibalismu jsou vyzývány i malé děti.

„Právě jsi snědla svého syna“

Zpráva přichází krátce poté, co Islámský stát údajně donutil kurdskou matku sníst svého syna. „Nenávidím Islámský stát kvůli tomu, co udělali postarší kurdské matce. Jejího syna zadržel ISIS a odvezl ho jako vězně do Mosulu. Chtěla ho najít, tak se vydala na jejich velitelství,“ vyprávěl serveru The Sun Yasir Abdulla, který záležitost viděl.

Bojovníci prý matce nabídli, aby si po dlouhé cestě odpočinula, a pohostili ji před návštěvou jejího syna jídlem. „Přinesli jí šálek čaje a vařené maso s rýží. Žena si myslela, že jsou na ni milí. Ale oni jejího syna zabili. Když to jídlo dojedla, řekli jí, že právě snědla svého syna.“

marlen52 ( 12. června 2017 23:08 )

tak tomu se nechce ani snad věřit ale pokud je to pravda tak to jsou prasata a ne lidi.

ivoadler ( 28. února 2017 19:05 )

Na ČT24 proběhla před několika dny zpráva, že v nějaké evropské zemi byl obviněn nebo snad i odsouzen Syřan, který zabil asi dvacet syrských (vládních) vojáků. Jen nějak zapomněli dodat, jestli patřil k umírněné nebo radikální (ISIS) opozici.

Zobrazit celou diskusi