Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V troskách byla uvězněna 17 hodin! Dívenku (10) zachránili ze sutin po zemětřesení v Itálii

Autor: shp - 
25. srpna 2016
09:55

Dlouhých 17 hodin byla uvězněna pod troskami. Plakala, bála se, ale spása nakonec přišla. Desetiletou dívenku záchranáři objevili pod sutinami vystrašenou, ale živou. Zemětřesení ve střední Itálii je děsivou katastrofou. Hlášeno je už 247 mrtvých a toto číslo bohužel nebude konečné.

Záchranáři ve městě Pescara del Tronto uslyšeli nářek. „Něco je slyšet pod tímhle. Ticho, ticho,“ říká jeden z mužů na videu italské televizní stanice Sky News. Dívenku uvěznily kilogramy sutin i obří trám. Ten ji na druhou stranu zachránil před vážnějšími zraněními.

No tak, Gulio, no tak… Dávej pozor na hlavu,“ říkal zachránce holčičce. Když se ji podařilo vysvobodit z prašného vězení, vykřikoval přítomný dav radostí: „Je naživu!“ Nálada při záchranných pracích tak okamžitě vystřelila nahoru.

Desetiletá dívenka byla zachráněna ze sutin. Odvezena byla do nemocnice. To jsou dobré zprávy,“ řekl k záchraně dítěte hasič Danilo Dionisi. Holčička měla štěstí, všechna její zranění jsou jenom povrchová. Je však stále v šoku.

Počet obětí středečního zemětřesení ve střední Itálii se bohužel zvýšil na 247. Další stovky osob utrpěly zranění, někteří jsou v kritickém stavu. Oběti tak budou přibývat. Epicentrum bylo nedaleko regionu Aquila, kde v roce 2009 při podobně silném zemětřesení zemřelo přes 300 osob.

První otřesy půdy o síle zhruba šesti stupňů překvapily obyvatele ve spánku, poté následovalo přes 200 dalších záchvěvů, z nichž ale jen jeden překročil intenzitu pěti stupňů. Plný rozsah zkázy se záchranářům odkryl po východu slunce. Následné otřesy v průběhu dopoledne i odpoledne vyvolaly paniku.

Fotogalerie Ničivé zemětřesení postihlo Itálii 88 fotografií

Katastrofu jsme sledovali ONLINE

Vše o zemětřesení v Itálii čtěte zde

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

odetka ( 25. srpna 2016 18:16 )

Jsem si pobrecela

sronin ( 25. srpna 2016 14:29 )

 pro : petrzn: JSI ČURÁK !!! a cenzore, klidně mě smaž .....

Zobrazit celou diskusi