Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Němec se fotil s uřezanými hlavami: Džihádista dostal za válečný zločin 2 roky

Autor: ČTK, mb - 
12. července 2016
13:52

Na dva roky do vězení poslal v pondělí německý soud jednadvacetiletého muže, který se v Sýrii nechal vyfotografovat s uřezanými lidskými hlavami. Podle soudu se tím muž dopustil válečného zločinu. Je to vůbec poprvé, co německý soud někoho potrestal za válečný zločin.

Němec z Offenbachu nedaleko Frankfurtu nad Mohanem odcestoval do Sýrie na jaře 2014. Podle soudu bylo jeho jediným motivem „jít do svaté války“. Krátce poté se mladý muž nechal vyfotografovat ve vítězné pozici s uřezanými hlavami nepřátel. Snímky se rozšířily na internetu.

Muž během soudního přelíčení tvrdil, že se do celé situace dostal náhodou a proti své vůli. Tvrdil, že ho k uřezaným hlavám dovedl syn jeho hostitele v Sýrii a společně se skupinou dalších Syřanů ho donutil, aby se na místě nechal vyfotografovat. Nepřál si prý ani, aby se snímky dostaly na internet.

Německé soudy poslaly za poslední rok do vězení dvě desítky navrátilců ze Sýrie. Až dosud byli všichni potrestáni za to, že se stali členy teroristické organizace Islámský stát a zapojili se v jejích řadách do bojů.

Navrátilci ze Sýrie jsou podle německých tajných služeb jednou z největších bezpečnostních hrozeb na území Německa. Bojovat v řadách Islámského státu odjelo zhruba 800 Němců, do vlasti se jich zatím vrátilo 300.

lynx ( 12. července 2016 17:03 )

No, nejvyšší čas, pohnat Německo před válečný soud. Dvouletý trest za genocidu je jejím schvalováním.

vfberan ( 12. července 2016 16:21 )

gabreta ( 12. července 2016 16:17 )

To se určitě Němci zbláznili. Proto Evropa vypadá, jak vypadá!! V historii není žádnej národ, kterej by jí dokázal zničit víc než skopčáci!!

vfberan ( 12. července 2016 16:12 )

2 roky?? ten úsměv a radost byly taky vynucené??? Ti Němci se snad opravdu zbláznili - kam to dojde??

alex_murphy ( 12. července 2016 15:57 )

 Němec jménem Muhamad al-Muhamadovič..

Zobrazit celou diskusi