Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Do případu Petr Kramný nastupují znalci: Co mu zlomí vaz? Bude to pitva?

Autor: Etienne Bláha - 
7. července 2015
05:03

Výslechy znalců pokračuje soud s Petrem K. (37). Je obviněn z vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8). Znalci mohou rozmetat verzi Petra K. o otravě. Naopak mohou potvrdit vraždu elektřinou. A také zřejmě poodhalí pozadí Petrovy osobnosti.

Výpovědi svědků z minulého týdne měly odhalit případný motiv vraždy. Nyní na řadu přicházejí znalci, jejichž závěry jsou zřejmě trumfem obžaloby. Měly by vyvrátit tvrzení Petra K. o celodenním zvracení a průjmu.

„Patologové v Ostravě při pitvě zjistili, že jícen holek nebyl poleptán žaludečními šťávami. Navíc jejich střeva obsahovala normálně tuhou stolici,“ popsal Blesku zdroj.

Je otázkou, jak se s těmito fakty popasuje obhajoba. „Výsledek egyptské pitvy i posudek, který jsem si nechala dělat v Praze, potvrzuje verzi mého klienta,“ uvedla obhájkyně Petra K. Jana Rejžková. Zůstane Petrovi K. na tváři úsměv ze začátku procesu?

 
8:00
7. 7. 2015

Dobré ráno, vážení čtenáři. Po třídenní pauze se vracíme s online přenosem ze soudní síně, kde probíhá líčení s Petrem Kramným, podezřelým z dvojnásobné vraždy. Dnes promluví několik soudních lékařů, kteří osvětlí příčiny smrti Moniky a Klárky. Možná že už dnes bude mít soud jasno!

 
8:00
7. 7. 2015
 
8:09
7. 7. 2015

K soudu už dorazila Klara Long Slámová, která se předchozích několika dní nemohla zúčastnit kvůli pracovnímu vytížení. Dnes přišla s manželem a před soudem si dali pusu.

 
8:22
7. 7. 2015

Jako první promluví MUDr. Margita Smatanová a hned po ní  MUDr. Marek Dokoupil, Ph.D., lékaři Ústavu soudního lékařství v Ostravě. 9. srpna se jim na pitevní stůl dostala těla Moniky a Klárky. Oba dva budou rozporovat verzi Petra K. o zvracení a průjmu. Jícen obětí totiž nebyl poleptán žaludečními kyselinami a ve střevech byla nalezená tuhá stolice.

O dalších znalcích, kteří budou dnes hovořit, si můžete přečíst zde: Do procesu s Petrem K. nastupují znalci: Co mu zlomí vaz? Bude to pitva?

 

 
8:30
7. 7. 2015

U soudu už čekají rodiče Petra Kramného, státní zástupce Vít Legerský a oba znalci, kteří jdou první na řadu. Mají v ruce své posudky, ale zatím se oba odmítli vyjadřovat pro média.

 
8:38
7. 7. 2015

Soud začíná, byl předveden Petr Kramný v modré košili, kterou měl i v pátek. Svůj nový účes tentokrát tolik negeloval, asi je na to příliš velké horko. Z těchto důvodů se omluvil i prof. MUDr. Jiří Štefan, DrSc., který se objeví na programu v pátek.

 
8:41
7. 7. 2015

Soudkyně u řečniště poučuje oba znalce z oboru soudního lékařství. Zdůrazňuje, že nesmí nic zamlčovat, zkreslovat, aby se nedopustili trestného činu křivé výpovědi. Uvádí, že jejich posudek je pro případ velmi zásadní. Kramný si mezitím listuje v posudcích, ve kterých podtrhával růžovým zvýrazňovačem.

Kompletní online

Úterý 7. července 

Výsledky pitvy Moniky a Klárky

MUDr. Margita Smatanová, Ph.D., MUDr. Marek Dokoupil

Lékaři Ústavu soudního lékařství v Ostravě. 9. srpna se jim na pitevní stůl dostala těla Moniky a Klárky. Oba dva budou rozporovat verzi Petra K. o zvracení a průjmu. Jícen obětí totiž nebyl poleptán žaludečními kyselinami a ve střevech byla nalezená tuhá stolice.

prof. MUDr. Jiří Štefan, DrSc.

Lékař a soudní znalec, pracuje na III. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Zřejmě má na starosti odborný posudek, který si nechala zpracovat obhájkyně Petra K. Jana Rejžková. Podle jejích slov potvrzuje verzi obžalovaného.

Toxikologický rozbor

RNDr. Marie Staňková, Ph.D.

Lékařka a soudní znalkyně v oboru toxikologie. Měla na starosti rozbor jak z těla Moniky a Klárky, tak zřejmě z trika, které Petr K. poslal policistům a které mělo obsahovat jeho zvratky. Ani jeden z testů však neprokázal přítomnost toxické látky. Už dříve Rejžková však tvrdila, že Egypťané jsou v jedech rafinovaní, je tedy otázkou, jak se s důkazy nyní vypořádá.

Vstupy elektřiny do těla Moniky a Klárky

MUDr. Igor Dvořáček, Ph.D.

Přednosta Ústavu soudního lékařství v Ostravě. Už v minulosti se vyjádřil k verzi Petra K. „Informace o otravě jedy či rozleptání žaludku žíravinou jsou naprosto nesmyslné dedukce. Mluvil jsem s patologem, který obě pitval,“ řekl Dvořáček. Tehdy ale nechtěl prozradit, že za smrtí Moniky a Klárky stojí elektřina.

Získávání důkazů proti Petrovi K.

kpt. Mgr. Tomáš Doubek

Policista, který byl zřejmě s delegací v Egyptě. Možná se vyjádří k odposlechům či metodám, jak Petra K. vyšetřovali. Mohl by promluvit o smazaných fotkách, které policie z paměťové karty foťáku obnovila a na nichž byly choulostivé obrázky Klárky.

Středa 8. července

Elektrotechnický posudek

prof. ing. Karel Sokanský, CSc. (72)

Profesor na Fakultě elektrotechniky a informatiky Vysoké školy báňské v Ostravě, znalec v oboru elektrotechnika – silnoproud. Na katedře se věnuje světelné a osvětlovací technice. V posudku by měl nastínit možnosti vraždy Moniky a Klárky. Zřejmě uvede i možnost vytažení drátků z nočního stolku mezi postelemi. Posudek ale nemohl dělat na místě, což bude zřejmě obhájkyně Petra K. rozporovat.

Čtvrtek 9. července

Sexuologický posudek Petra K.

MUDr. Dana Skřontová

Psychiatrička z Opavy, měla by osvětlit sexuální orientaci Petra K. Posudek se dělal pravděpodobně kvůli choulostivým obrázkům Klárky. Obžalovaný kvůli němu dokonce podstoupil vyšetření nasazeným citlivým kroužkem na penisu měřícím prokrvení pohlavního orgánu.

Psychologický posudek

PhDr. Helena Khulová

Psycholožka z Opavy, její posudek má být o tom, že Petr je nevyzrálá osobnost. Na partnera se přisaje, a když je zahnán do úzkých, reaguje agresivně, což může přerůst až ve vraždu. Jelikož je jeho osobnost těžce měnitelná, vše by se u nového vztahu opakovalo.

 

 

byvalyvoliccssd4 ( 7. července 2015 22:10 )

Víš kulový a soudíš. Jak se ti líbí představa, že skutečný vrak se ti někde za rohem vysmívá, že jako zfanatizovaná blbka poctivě odvádíš pozornost k nastrčené figuce PK? 

prasulka ( 7. července 2015 20:49 )

Nezemřely na otravu,ale na zabití el.proudem!!!To jen PK lže od začátku o otravě,protože to měl takto naplánované,doufám,že ho usvědčí a už z vězení nevyleze,egoista sobecký,prolhaný,sebestředný,zabít vlastní dítě!!!!

prasulka ( 7. července 2015 20:47 )

To myslíš vážně???!!!Vrahem je on,měl to naplánované,lže od začátku ve všem!!!Kdyby byl nevinný,tak by nelhal,tvrdil,jak strašně moc zvracely a měli průjem,pitva nakonec prokáže,že měly ve střevech pevnou stolici.....ohlásil jejich smrt až za 10hod.tohle vše Ti připadá normální????Škoda,že není trest smrti,vrah by si ho v tomto případě zasloužil!!!!

1nostradamus1 ( 7. července 2015 18:51 )

sudkyňa nemá v rukách rukolapné dôkazy, že vraždil PK, napriek tomu ho odsúdi, PK sa odvolá a dôjde k zvratu procesu, egyptská strana bude mať na tom zásluhu, síce nechtiac ale de facto to pomôže PK, výsledok? PK je nevinný, na úmrtí nesie vinu " egyptský priateľ", samotná MK a nešťastná náhoda...tak jest

hchkr ( 7. července 2015 18:36 )

Nedovedu si představit, jak by Kramny dokázal manželku zabít elektřinou, že by si nechala dobrovolně omotat dráty na těle na několika místech a pak by nějakou dobu čekala než se mu to podaří? A co ta malá, že by se na to dívala?

Zobrazit celou diskusi