Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Všichni svědci elektřinu popřeli: Jen kamarádka, která mu přišla pomoci, ji potvrdila

Autor: dce, et, ljš, shp - 
3. července 2015
12:43

Pátý den soudu s Petrem Kramným došlo k pořádnému průlomu – první z řady svědků prozradil, že Petr K. s elektřinou uměl pracovat, a dokonce s ní dělal ve fabrice Hyundai! Přitom podle vlastních slov zná obsah výpovědí ostatních svědků!

„Věřím, že je nevinný!“ hlásila hned na začátku Helena P., kamarádka Petra Kramného, která v pátek svědčila jako první. Přišla s tím, že mu jde pomoci a podpořit ho, ale v závěru prozradila něco, co bylo poslední pomyslnou kapkou. Petr Kramný prý uměl s elektřinou, a dokonce s ní pracoval ve svém zaměstnání v automobilce! „Petr mi říkal, že v automobilce (Petr Kramný pracoval ve fabrice Hyundai, pozn. red.) se stará o elektroinstalaci a rozvody,“ uvedla svědkyně.

Jenže všichni svědci, včetně Kramného, tvrdili něco úplně jiného! „Za prvé nemám vůbec zkušenost v práci s elektřinou, v práci jsem nepotřeboval žádnou znalost v tomto oboru,“ uvedl při výslechu v pondělí Kramný. 

A v podobném tónu pokračovali i ostatní svědci. Kramný přiznal, že byl na školení sváření elektrickým obloukem, ale mechanismus tohoto je jiný než při jiné práci s elektřinou. 

 
7:50
3. 7. 2015

Připomeňte si, co se dělo u soudu v minulých dnech:


ONLINE PŘENOS: DEN 1.

ONLINE PŘENOS: DEN 2.

ONLINE PŘENOS: DEN 3.

ONLINE PŘENOS: DEN 4.

 
7:59
3. 7. 2015

Dobré ráno, vážení čtenáři. Tento týden po páté a zatím naposledy se u soudu setkáme s Petrem Kramným podezřelým z dvojnásobné vraždy manželky Moniky a dcery Klárky. Dnes bude u soudu vypovídat několik svědků, z nichž jeden by měl přinést důležité informace o Moničině údajné nevěře!

 
8:16
3. 7. 2015

První svědkyně Helena P. už dorazila k soudu. Podle toho, co řekla Blesk.cz bude vypovídat v Kramného prospěch. „S Petrem Kramným jsem byla v kontaktu před Egyptem i po něm. Myslím si, že to neudělal, že je nevinný. I po všech výpovědích svědků,“ prohlásila.

 
8:20
3. 7. 2015

Helena P. prozradila, že byla kamarádkou nejen Petra Kramného, ale i Moniky – prozradí snad také něco z jejich soukromého života?

 
8:23
3. 7. 2015

K soudu dorazila i Jana Rejžková a Kramného rodiče. Zdraví se a obhájkyně se hlasitě směje. Po chvíli se se smíchem přidala i svědkyně Helena.

 
8:37
3. 7. 2015

Začátek soudu se dnes poprvé zpozdil.

 
8:49
3. 7. 2015

Do soudní síně přichází Petr Kramný, usmál se a pokývl na rodiče. Stejně jako předchozí dny si po usazení kontroluje poznámky. Oblečen je ve stejné košili jako včera a ve středu.

Kompletní online

„Pozval si nějaké kamarády, odborníky na podlahy, elektřinu a tak. I vymalovali,“ uvedla matka Petra K. Několikrát přitom zdůrazňuje elektřinu – matka Petra K. podporuje výpověď svého syna v tom, že si ohledně elektřiny sám nic nedělal. „Všechno nakoupil, ale udělali to ti odborníci, kamarádi atd.,“ vypověděla paní Irena.

I Petrův kamarád Stanislav Š. popřel, že by Kramný kdy pracoval s elektřinou. „Opravoval pochroumané karoserie, co bylo omylem pomačkané, dávali jsme nové dveře... dělal s bruskou, vrtačkou, neviděl jsem, že by opravoval elektřinu nebo elektrozařízení,“ pokračuje Stanislav. „Někomu dělal omítku, těsnění, zaspárovat apod. Jako zaměstnanec byl šikovný, se vším si poradil, o elektrických pracích ale nevím.“

Ani další kamarád Daniel B., který s Kramným pracoval v automobilce, o elektřině nevěděl. Obhájkyně Rejžková se ho zeptala, jestli umí Petr K. pracovat s elektřinou. „Ne, myslím, že ne. Musel by mít školení.“

Soused Natan C. také Kramného s elektřinou pracovat neviděl, i kolega Vladislav M. a svědek K. rovněž. Jako údržbář dělal s elektrickým nářadím. Se svářečkami nebo elektrickým nářadím. Neměl je ale pravomoc opravovat, neměl na to školení. Jako údržbář by měl asi vědět, jak opravovat. Drobné opravy by zvládl. Jestli rozuměl elektřině, to nevím, na práci domů si vždycky volal někoho, aby mu to udělal,“ dodal.

„Co se týče elektrických věcí, jednou se zmínil o výměně drátů v nějakém rozvodu, ale dělala mu to firma,“ vypověděl svědek Vladislav M.

Kde je tedy pravda? Jak je možné, že tolik lidí práci s elektřinou popřelo, a jak Helena P. věděla, s čím Kramný v práci operoval?

PÁTEČNÍ ONLINE PŘENOS OD SOUDU NAJDETE ZDE>>>

mirkazam ( 6. července 2015 08:22 )

A Kramný je nevinný ???? Kdo to může tvrdit ???

frantacizek ( 5. července 2015 12:11 )

ta kamarádka vypadá tupě už na fotce, ideální svědek pro zkušené vyšetřovatele. Ta řekne i to, co neví Teď prohlásí, že se spletla, nebo k tomu byla účelově dovedena. Až ji okolí Kramného vysvětlí, co tam vyblábolila Miluju tyhle disputace inteligenti vers. nedovzdělaní trotlové

vungtao ( 5. července 2015 00:57 )

Rodinka penézchtivých primitivú z Ostravy.

hofihofi ( 3. července 2015 16:41 )

Tady je to podobne jako kdyz poslali na 13 let do bane kluka, ktery se prihlasil jako svedek, take bez dukazu.

hofihofi ( 3. července 2015 16:38 )

Kriminalka posila do bane nevinne a neni to jen Kramny.

Zobrazit celou diskusi