Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pro děti s rakovinou odlili zvon: Vydražte ho a pomůžete zachránit život

Autor: jn - 
6. června 2017
15:57

Cyklisté z pelotonu Na kole dětem jsou právě v polovině pouti napříč republikou. V nohách mají 608 kilometrů, během kterých zatím za šest dní nasbírali ve prospěch dětí nemocných rakovinou stovky tisíc korun!

„Přispívají obyčejní lidé na náměstích, kde zastavujeme. Přidávají se s šeky i města a vesnice, jejich starostové, radní, ale také místní firmy,“ popsal vlnu solidarity provázející cyklojízdu šéf nadace Josef Zimovčák (60).

V průběhu posledních dvou etap se sice cyklistům nevyhnuly první pády, naštěstí ale skončily pouze boulemi a oděrkami. Vzdát? Neexistuje. „Vždyť jedeme pro děti, které bojují o svůj holý život. Co je proti tomu nějaká modřina,“ shodují se jezdci.

Vydražte zvon!

Peloton se ovšem nyní snaží dostat do hry i lidi, kteří se sami aktivně 1 200 kilometrů dlouhé charitativní jízdy z Ústí nad Labem do Rouchovan neúčastní. Prostřednictvím serveru www.sportovniaukce.cz totiž nabídla nadace do dražby speciální zvon, který pro cyklotour odlil zvonař Jan Šeda z Deštného.


„Výtěžek z dražby bude poukázán na konto veřejné sbírky nadačního fondu,“ řekl Blesku Zimovčák. Vybrané děti nemocné rakovinou za tyto peníze absolvují ozdravné pobyty ve speciálních sanatoriích.

Unikátní aukce se koná po celou dobu cyklotour. Přihazovat  lze jak prostřednictvím serveru nebo přímo na náměstích a návsích u moderátora cyklotour. Aukce končí úderem dojezdu pelotonu do cíle v Rouchovanech, tedy 10. června v 17.30 hodin.

Zvon je bronzový, váží tři kila a je vysoký 20 cm. Houpá se na konzoli znázorňující vysoké kolo. Vyvolávací cena zvonu byla 7 000 Kč, v polovině Tour se jeho cena vyšplhala na 11 888 korun!

majojo ( 6. června 2017 18:42 )

Tak na tohle klidně pžispěju. Na zvon Václav ještě klidněji hodím bobek. Ať si ho zaplatí státní vdova sama - tu by na nemocné děti přispět ani nenapadlo.

barracuda.sro ( 6. června 2017 16:30 )

jastana: Přesně tak krásné gesto,každá koruna dobrá,ale o nemocné děti se musí postarat stát ,který na druhou stranu vyhazuje miliardy z okna a na děti se sbírají víčka.

Zobrazit celou diskusi