Po skončení sbírky peníze připadly městu, které je matce předalo formou darovací smlouvy. Rada hlavního města loni v červnu schválila, že peníze Kiňové poskytne jako dar. Jinak to legislativa neumožňovala. Právnička matky Klára Samková měla ke smlouvě připomínky.

Darovací smlouva byla na základě požadavků právní zástupkyně paní Kiňové upravena tak, aby vyhovovala po všech stránkách. Proto bylo původní usnesení včetně darovací smlouvy letos v únoru revokováno,“ sdělil mluvčí. Sbírka byla ukončena k 17. dubnu 2015 na žádost advokátky Samkové poté, co Kiňová v lednu po neshodách ukončila s klubem spolupráci.

Klub proto peníze, z nichž platil dříve pro Kiňovou třeba asistentky, převedl na magistrát, který sbírku povolil.  Soud žalobu Kiňové na klub na konci letošního ledna zamítl, protože už peníze nespravoval a byly na účtu magistrátu.

Paterčata Tereza, Alex, Martin, Michael a Deniel přišla na svět 2. června 2013 v podolské nemocnici v Praze. Šance na vznik pětičetného těhotenství spontánní cestou je jedna ku 48 milionům. Na celém světě žije zhruba 800 paterčat, spontánně z nich bylo počato zhruba 130.

Fotogalerie
41 fotografií

Paterčata na srazu vícerčat:

Video
Video se připravuje ...

Paterčata na srazu vícerčat Tomáš Koníček, Lukáš Červený