Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paterčata jsou stále dražší: Rodina vybrala z účtu 35 tisíc. Co za ně pořídili?

Autor: ljš - 
6. října 2016
11:23

Paterčata rostou jako z vody, a tak péče o ně stojí jako u každého dítěte čím dál víc peněz. Rodina z Milovic se naštěstí může opřít o sbírku a pomoc dobrých lidí. Tu musela v posledních měsících využít ve větší míře.

Na účtě sdružení Maminky dětem, které sbírku pro paterčata spravuje, je zhruba čtvrt milionu korun. Rodina se z konta snaží peníze čerpat co nejméně, v posledních měsících však musela udělat několik větších výběrů. Celkově za období od května do října letošního roku se výdaje vyšplhaly k 35 tisícům korun.

O tom, na co byly peníze využity, podrobně informuje RC Milovice, které rodině pomáhá. „Od května 2016 bylo z transparentního účtu čerpáno na: příměstský tábor pro Tonyho (starší bratr paterčat, pozn. red.), plenky, opravu auta, naftu, boty pro 6 dětí, pomůcky do ZŠ,“ píše se na stránkách.

V srpnu se pak kupovaly postele. Paterčatům už jsou totiž tři roky a klasické dětské postýlky už pro ně nejsou dost velké. O prostěradla, povlečení a peřiny se postarali také dárci.

Další větší výběr pak proběhl v září. „Bylo vybráno 11 000,- na akce ZŠ, školní družiny, školní pomůcky, plenky, boty a oblečení,“ uvádí web.

Stále přitom probíhá také hmotná sbírka, kterou milovické centrum průběžně aktualizuje. Krom oblečení, drogerie a léků mohou lidé darovat také věci, hračky a různé pomůcky. Na seznamu jsou rukávky do vody, štětce, modelína nebo helmy.

Vše o paterčatech čtěte ZDE››