Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš chce vládní jednání mezi čtyřma očima. Z ODS jsou prý slyšet nejednotné hlasy

Autor: ČTK - 
12. března 2018
22:22

Šéf hnutí ANO a premiér v demisi Andrej Babiš bude ve čtvrtek jednat s předsedou ODS Petrem Fialou o případné vládní spolupráci. Chce od něj slyšet oficiální stanovisko strany. Babiš to dnes řekl ČTK a České televizi po jednání vedení ANO. Podle něj jsou z ODS slyšet nejednotné názory. Hodlá proto s Fialou jednat mezi čtyřma očima.

Ve čtvrtek dopoledne bude jednat také s SPD a KSČM, s nimiž se v řadě bodů shoduje. Poté se setká s vyjednavači ČSSD, od nichž očekává personální otázky.

Babiš v neděli řekl, že uvažuje o návrhu na spolupráci s ODS, což pobouřilo předsedu ČSSD Jana Hamáčka, který pohrozil ukončením jednání s ANO. Fiala si nedělní výrok Babiše vysvětluje pouze jako nátlak na jiné možné koaliční partnery a skrývání těch skutečných - komunistů a SPD Tomia Okamury. „Žádná nabídka nepřišla, protože nejspíš ani není co nabízet - premiér v demisi jen mate veřejnost, vyvíjí nátlak na jiné možné koaliční partnery a skrývá skutečné, tedy SPD a KSČM,“ sdělil ČTK.

Babiš nyní jedná s ČSSD

ANO by mohlo mít ve Sněmovně s ODS většinu 103 hlasů, občanští demokraté ale v minulosti opakovaně uvedli, že nechtějí vstoupit do vlády s trestně stíhaným premiérem. Policie Babiše obvinila z dotačního podvodu v kauze farmy Čapí hnízdo. O možné podpoře nyní Babiš jedná se sociálními demokraty, vedle programových shod ale ČSSD podmiňuje svoje vládní angažmá dohodou o mechanismech vládnutí, například tím, že nebude moct být jako menší koaliční partner přehlasována.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 13. března 2018 18:34 )

profesor se měl držet svého kopyta....jinak k o h o byste mu tam vybral ? Bendu ?

marmat ( 13. března 2018 18:27 )

Ale nebojte a nepodceňujte naši Hygienickou ligu ČOI...a v tam, co žijete to SNAD ohlídají

marmat ( 13. března 2018 18:25 )

A hlavně ani jedním z nich ...a nikým dalším se nenechá oblbnout ANO !!!

marmat ( 13. března 2018 18:23 )

TO musí být peklo - tolik práce na likvidaci nepřítele,nestydatá pomlouvačná "vypilovaná" kampaň , přesto jeho zvolení, vyřvávat o odmítnutí jakékoliv spolupráce a teď čekat jako uličník na hanbě před celým národem

Asek ( 13. března 2018 12:52 )

Nebojte komančové,ODS se už nedá dnes oblbnout vychcanky s vaší rodné strany.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa