Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pražskou ODS povede místostarosta Portlík. Klaus ml. nebude ani dvojka

Autor: ČTK, kal - 
28. listopadu 2017
20:50

Novým předsedou pražské ODS se v úterý stal místostarosta Prahy 9 a dosavadní 1. místopředseda Tomáš Portlík. Rozhodl o tom regionální sněm pražské ODS. Pro Portlíka hlasovalo 63 ze 67 přítomných delegátů, kteří odevzdali 65 platných hlasovacích lístků. Ve funkci nahradil Filipa Humplíka, který už nekandidoval. Delegáti také zvolili Jiřího Zajace 1. místopředsedou. Ve volbě porazil poslance Václava Klause ml. Sněm zvolil také tři místopředsedy, Jaroslavu Janderovou, Jaroslava Mítha a Vojtěcha Kosa.

„Je to silný mandát a já udělám maximum pro to, abych ODS v Praze připravil do příštích voleb komunálních i senátních,“ řekl Portlík. V následujících týdnech chce začít dávat dohromady témata, se kterými ODS v Praze půjde do voleb.

„Chtěl bych to uzavřít tak, abychom si zhruba v dubnu v květnu formulovali hlavní témata pro Prahu a s programem vyšli kolem května června a Pražanům nabídli jasná řešení na to, co Prahu dneska trápí,“ řekl. Zda bude lídrem kandidátky ve volbách na magistrát, je podle něj předčasné říci.

Klause ml. porazil Zajac

Portlíka už více než před týdnem podpořil Humplík. Také podle něj se musí ODS zaměřit na komunální volby. „Vládnoucí koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice paní primátorky (Adriany) Krnáčové Prahu brzdí,“ řekl v úterý.

Delegáti podpořili Zajace na funkci 1. místopředsedy těsnou většinou 36 hlasů. Kvorum pro zvolení bylo 35 hlasů. Pro Klause ml. hlasovalo 29 z přítomných delegátů. „Svoji roli vidím jako někoho, kdo bude stmelovat celou pražskou ODS a kdo bude fungovat jako spojovací prvek mezi oblastními sdruženími. Takže první, co udělám, bude, že navštívím všechny oblasti, budu se zajímat o jejich názory, abychom fungovali jako jeden tým,“ řekl Zajac. Spolupráce s Portlíkem podle něj bude bezproblémová a ODS je v dobré kondici. Prioritou pro ODS jsou i pro něj komunální volby.

Pražská ODS rovněž jednomyslně nominovala jako svého kandidáta na předsedu strany dosavadního šéfa Petra Fialu. Na první místopředsedkyni pak sněm navrhl Alexandru Udženiju, která bude funkci rovněž obhajovat. O celostátním vedení budou občanští demokraté rozhodovat 13. ledna v Ostravě.

amgal ( 29. listopadu 2017 12:16 )

Václav Klaus je majitelem PPR Group 10,5 miliard USD Boží mlýny melou pomalu, moc pomalu, .................... Pošli dál, ať se co nejvíc lidí dozví, jaká "svoloč" nám tady vládla a dávala rozumy !!! Hana Lena Jacobson: Potvrzuji, že Václav Klaus je skutečným majitelem PPF Group v Holandsku, jehož majetek se odhaduje na 10,5 miliardy $. Petr Kellner, narozený 20. května 1964 měl v roce 1991 teprve 27 let, vzal na sebe úlohu „bílého koně“, kterému kruhy kolem V. Klause poskytly luxusní život za mlčení. Majetek tedy pochází z privatizace ČSSR po převratu v roce 1989, který soudruzi spolu s některými lidmi z OF a ODS do fondu „uklidili“. Vše vycházelo dobře, Petr Kellner vystupoval jako miliardářský neviditelný duch a veřejnost tleskala úspěšnému podnikateli, chloubě tzv. možnostem, které „nové společenské zřízení“ skýtá každému z nás. V. Klaus ovšem udělal strategickou chybu – po skončení prezidentského mandátu si „jel do Holandska zkontrolovat majetkové přístupy“ a z peněz PPF fondu si zakoupil zámeček, který mu nyní nahrazuje život na hradě. Médiím pouze vypustil zprávu, že zámeček mu daroval sponzor – Petr Kellner ! A spadla klec, rozeběhlo se vyšetřování na mezinárodní úrovni. Co se očekává? Nejdříve zmizení Petra Kellnera….

kukuku ( 28. listopadu 2017 23:31 )

V ODS není co zaplevelit. Tam je jenom plevel, zdravého nic.

moiaza ( 28. listopadu 2017 22:36 )

Klaus je značka. Vyznačuji se tím to jménem především tuneláři, podvodníci, kříváci a lháři. Nedivím se, že Pražská ODS si tímto svinstvem nechce zaplevelit svou stranu ještě více, než je teď.

kukuku ( 28. listopadu 2017 21:34 )

Véno vyprdni se na modré ptáky, mezi těma pseudodemokratama Ti pšenka nepokvete. Zajdi za Babišem, ten hledá do vlády ministra školství, pár melounů Ti přihodí jako Topolánek Melčákovi. To bude fungovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa