Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bakala se nás lekl a byty rychle prodal, tvrdí miliardář Krúpa

Slovenský miliardář Pavol Krúpa
Slovenský miliardář Pavol Krúpa  (Autor: Daniel Černovský)
Autor: Milan Kolář, Eva Pospíšilová, kal - 
18. srpna 2015
05:05

Proč se český miliardář Zdeněk Bakala narychlo zbavil jakýchkoli vazeb na 43 tisíc bývalých hornických bytů? Slovenský finančník Pavel Krúpa je přesvědčený, že ho k prodeji přiměl právě on a jeho dopisy, které nachystal politikům. „Asi od minimálně jednoho politika dostal avízo,“ ukázal Krúpa v rozhovoru pro Blesk na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD).

„Nejprve jsme analyzovali tu společnost z pohledu investora celkem dlouho. A pak jsme vyhodnotili, že všechny ty prezentované skutečnosti neodpovídají realitě. To je prostě fakt. Takže pak přišla situace, kdy jsme si řekli – v této firmě je průšvih, zkrátka podvod. Koupíme tedy takový podíl, abychom mohli vyvíjet nějaký tlak směrem k autoritám a podávat různé podněty a žaloby,“ zmínil Krúpa. Jeho firma Arca Capital koupila dvouprocentní podíl Bakalově NWR.

„V momentě, kdy jsme toto provedli, poslali výzvu prezidentovi a dopis pro pana Sobotku už měli připravený, byly ty byty za několik dní prodané. To znamená, že Bakala se toho lekl a celý ten proces prodeje bytů urychlil,“ zmínil Krúpa.

Slovenský finančník teď napadá transakci, ve které mezinárodní investorská společnost Round Hill Capital koupila firmu RPG Byty. A apeluje na premiéra, aby do obchodu vstoupil. Výzva pro premiéra Sobotku je, ať nemluví, ale koná. Jako premiér má dost nástrojů na to, aby do věci vstoupil,“ dodal.

Video  Podnikatel Krúpa: Bakalu jsem vylekal, proto prodal hornické byty  - Jan Jedlička, Milan Kolář, Eva Pospíšilová
Video se připravuje ...

bersimalinecka ( 18. srpna 2015 11:14 )

luna -

lunatic ( 18. srpna 2015 10:34 )

Bezprostředně po revoluci ano-myslím,že jí sestavili především ze členů Občanského Fóra - byla to vláda vedená designovaným premiérem JUDr.M.Čalfou=dočasná ... a poté již proběhly řádné,demokratické volby,kdy vládě vyslovili důvěru poslanci-já nejsem příznivcem,ani zastáncem Klause-tato fakta jsou však nesporná.

1pravda1 ( 18. srpna 2015 09:56 )

Klause do funkce ministra financí po revoluci nikdo nevolil, nikdo ho neznal a vláda se jaksi sestavila!

lunatic ( 18. srpna 2015 09:53 )

Lidé tady sice nadávají na politiky-to však vzbuzuje spíše úsměv ,protože si zkrátka takové politiky sami zvolili-to je neoddiskutovatelná skutečnost. Dále pak k lidskému chování;sám život je určitá snaha o prosazování především svých vlastních zájmů;ten,kdo mi bude tvrdit,že bude bojovat především za to,co chci já a své vlastní zájmy upozadí je blb,nic více .Na tomto je založena celá lidská existence-na pár jednoduchých a v podstatě neměnných principech-kultivují se pouze způsoby;dříve,v pravěku po sobě házeli oštěpy,no,a dnes se intrikuje a popř.se využívá i finanční moci-pák,k prosazení cílů navzájem soupeřících skupin.Pan Pavol Krúpa také sleduje pouze určitý finanční profit,ti,kteří si myslí,že bude nezištně prosazovat jejich zájmy jsou duševní "naháči",nic více! Takto je to však v naprostém pořádku-akorát ti,kteří si pořád lžou do vlastní kapsy a jakési lásce,apod.jsou a bývají rozčarováni ... nedejte manželce výplatu a poznáte teprve pravou lásku

kradousek ( 18. srpna 2015 09:10 )

souhlas s pravdou 1 - pravda začíná tam, kde končí signál české televize. Jako národ jsme se vždy sklonili před vším a tak to bude asi vždycky. Pokud před volbami vznikne politická strana, která bude avizovat větší angažovanost v otázce imigrací, přestože není jistota velikého úspěchu, rozhodně bude jedna z adeptů na vítězství.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa