Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Expremiér Paroubek: Odposlouchávali mě! V komíně jsme prý měli štěnici

Autor: Vera Renovica - 
21. července 2015
05:22

Chtěli mě dostat s Rathem! To si myslí expremiér Jiří Paroubek (62), který zjistil, že policie šmírovala stranu LEV 21, které je členem. A Blesku prozradil, že to není všechno. Doma měl totiž »štěnici«!

Teď se provalilo, že policie pomocí virů na míru šmírovala počítače vaší partaje. Vy jste měl ale podezření, že po vás jdou, už předtím. O co šlo?

V listopadu mě zastavili policisté, kteří se chovali divně. Požadovali ode mě věci, které jsou těžko rozumem odůvodnitelné. My jsme jeli zrovna se zahraniční návštěvou z Řecka dvěma auty. Byla zastavena moje žena, já jsem zastavil také a policisté se ode mě dožadovali vydání pasu.

Jak to vysvětlili?

Našli si nějakou nevěrohodnou legendu, že jsem předtím nahlásil ztrátu pasu. Když někdo nahlásí ztrátu pasu, tak těžko z něho budete ten pas vymáhat. To na nás působilo divně, tak jsme si nechali udělat doma prohlídku od specialistů a ti nás upozornili, že na jednom místě v komíně jsou stopy v prachu a že tam s největší pravděpodobností bylo nahrávací zařízení.

Máte nějaké fotografie oněch stop v prachu nebo jiný důkaz?

To nás tehdy ani nenapadlo. Jen jsme si oddychli, vyměnili bezpečnostní agenturu, která do té doby náš dům hlídala, a pustili to z hlavy. Jen tak mimochodem, ta agentura nás odpojila na dálku. Nepřišel technik na místo. To znamená, že stejně na dálku tam mohli pustit někoho dovnitř, za pět deset minut nahodit zařízení a nic jsme se nemuseli dozvědět. Ale to jsou hypotézy.

Proč by vás chtěl někdo odposlouchávat či jinak monitorovat?

Někteří lidé se zabývají mou osobou trvale a u některých lidí u policie je zřejmě snaha mě kriminalizovat.

Zase se musím zeptat: Proč? V politice už nepůsobíte dlouho.

Zhruba v té době, kdy se stala ta záležitost s pozdějším zatčením Davida Ratha (Paroubek tvrdí, že ho do případu chtěli provokací také zatáhnout, pozn. red.), mě odposlouchával orgán policie, takže k tomu dostal nějaké povolení. Nevím na základě čeho. Ale byla tady snaha udělat větší zásah, ulovit větší rybu.

Proč to se štěnicí říkáte až nyní?

Teď už je černé na bílém, že stát sledoval moji stranu. Před čtvrtrokem by se mi všichni vysmáli.

Policie šla po LEV 21

Česká policie léta spolupracovala s firmou Hacking Team. Ta připravovala počítačové viry na míru, které pak obsadily počítač či telefon sledované osoby či instituce a měly přístup ke všem jejich datům včetně fotografií i videí.

Mezi institucemi, které takto českou policii zajímaly, byly české banky, některé zpravodajské servery a také strana LEV 21, které byl Jiří Paroubek dříve předsedou. Vyplynulo to z mailové komunikace mezi Hacking Teamem a českou policií, již zveřejnil portál WikiLeaks.




Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

oltec ( 21. července 2015 12:18 )

carisima ( 21. července 2015 12:03 )

Měl asi něco měnit, když byl u vesla, ale asi myslel spíše jen na to, jak si někde něco postaví.Ale takových je většina, osobnosti,které myslí na celou společnost je pramálo. Však proto se sem sváží humus a jíme nekvalitní potraviny, a zboží druhé kvality, co by se jinde prodalo jen za drobné, se tady ještě dobře prodává. Naši obchodníci jsou fakticky zrádci národa, je to ponižující.

carisima ( 21. července 2015 12:00 )

Panáci, i ti ex, umí držet basu, ale bude to jsditě bumerang na budoucí pokolení. Chtěli zajistit své děti a netuší , že žít v tak velkém šlendriánu nelze bez konce? V historii se vždy "kolo" otáčelo.

stekajicikocka ( 21. července 2015 11:56 )

Nezáleží jak kdo vypadá,jakoby krasavec nemohl být vrah a hajzlík. To by bylo potom vše jednodušší,kdyby člověk vypadal podle toho jaký má charakter. tady se po listopadu 89 moc nezměnilo, tedy jenco se týká toho vystartování za hmotným ziskem, jinak na změně morálky nic. Na institucích se většina mladých, které vyměnili za tzv."staré struktury", zajela do starých kolejí azačala myslet jen na sebe. Tak jsme dospěli k současnému stavu, kdy nám do všeho zasahují loutkoherci a o dmeokracii si lze nechat zatím jen zdát. Cítím se opět v totalitě, jen přebarvené a "schopní" jedinci,kteří zahodili stranické knížky zřejmě vychovávali své děti obdobně /nehas, co tě nepálí a nebojuj sám/

xindlceskej ( 21. července 2015 11:50 )

 Paroubek-dalsi důkaz toho co jsou Češi zač, takováhle kreatura byla premiérem zeme kukuku u jeho fotky dodnes onanuje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa