Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Režisér Sedláček o metálu na mikině: Potřeboval jsem to trochu znesvětit!

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
30. října 2014
09:23

Proč přišel na ceremoniál na Hrad oblečený jako hastroš a vykašlal se na etiketu? Režisér Robert Sedláček prolomil mlčení a vysvětlil, co ho vedlo k tomu, aby na slavnostní akt dorazil pouze v mikině. A přidal navíc to, jak vidí Miloše Zemana. Prezident prý nerozumí kultuře!

"Nemám podobné ceremoniály rád. Měl jsem prostě potřebu ten rituál trošku znesvětit. Ptal jsem se pana Forejta, zda můžu jít, jak chci. A on pravil, že ano, že to záleží na mně," vysvětlil Robert Sedláček pro denik.cz. Stal se jednou z nejvýraznějších postav předávání státních vyznamenání, které pod taktovkou prezidenta Miloše Zemana proběhlo na Pražském hradě 28. října. Sedláček dostal medaili na klopu fleecové mikiny, zatímco další režisér Filip Renč, který postával vedle něj, oblékl alespoň sako s bílou košilí.

Režisér Sedláček: Miloš kultuře nerozumí

O Miloši Zemanovi natočil Robert Sedláček, který stojí např. za filmy Pravidla Lži a Muži v říji, či seriálem České století, dokument. V době, kdy ještě současný prezident "objímal stromy" na Vysočině a na velký návrat do politiky to nevypadalo.

Od natáčení prý jsou se Zemanem přátelé. Prezidentská funkce je však přece jen rozdělila. "Teď už není tím důchodcem z Vysočiny, je zase pánem, co hraje své hry," poznamenal Sedláček. Sblížili se prý především lidsky. "Nebavili jsme se o politice, povídali jsme si jako dva chlapi, o různých životních situacích," dodal Deníku.

Také o Zemanovi mluví Sedláček na rovinu. Říká o něm, že pro něj reprezentuje češství. "Samolibostí, remcavostí, rebelstvím," vyjmenovává Sedláček a na denik.cz dodává: "Miloš už je takový, kultuře nerozumí. Vidí ji tam, kam dosáhne fyzicky rukou. Vidí mě, neboť jsme se potkali, vidí Jiřinu Bohdalovou, Filipa Renče, který točí volební šoty. Lucii Bílou, která je veřejně známá a také zpívá na podporu politiků..."

Občas obleče i sako...

Sedláček si však svým výstupem na Hradě ve sportovní bundě udělal na druhou stranu pořádnou reklamu. Negativní reklama, také reklama. Jeho mikina se rázem stala legendární. Na sociálních sítích se však objevily i záběry z doby, kdy vytáhl sako. A nebylo to o mnoho lepší...

Proč Sedláčka vpustili na ceremoniál v mikině, pak Blesku vysvětloval i ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt. "Samozřejmě že to nepovažuji za šťastnou volbu, nicméně pan Sedláček je umělec a i tím, co si bere na sebe, dává najevo svou individualitu a svobodu," řekl Forejt Blesku.

Co si myslí o kriticích, např. o Ladislavu Špačkovi, kterého Sedláčkův úbor zhrozil? Ke všem hostům prý Hrad přistupuje jako k rozumným lidem a neomezuje je. "Pan Špaček by byl první, kdo by napsal, že se Pražský hrad tímto pasuje do role diktátora. Přece nebudeme stát u vchodu a pouštět lidi dovnitř podle toho, jestli jsou blonďáci či bruneti," dodal Forejt.

osinek ( 31. října 2014 15:09 )

Hrozná ostuda. Nebyl jezevec z Vysočiny Zeman pod parou,když rozhodl o udělení medaily Za zásluhy takovým NIEMANDŮM jako Sedláček a Renč, kteří toho moc neumí?? Nedostali tito 2 neumětelé (Zemanovi poskoci) medaily neboť posluhovali Zemanovi?!? Jaké zásluhy mají ti dva průměrní filmaři o českou státnost?Nulovou!! Copak nejsou zásluhy o českou státnost tím hlavním kritériem pro udělení medaily za Zásluhy 28.října? Myslím, že Zeman se zcela zdiskreditoval u všech slušných lidí svým výběrem některých vyznamenaných!! Zeman jasně upřednostnil své poskoky, kteří mu v minulosti posluhovali a posluhují i nyní, kdy je na Hradě!!!

ko.ko.tek ( 31. října 2014 10:12 )

Proč nedali metál Vondráčkové nebo Zagorové nebo Spálenému? Dřevorubec by si ho zasloužil víc, než tito komedianti.

pomoooc-hori ( 31. října 2014 07:48 )

fjdksla ( 30. října 2014 19:40 )

ejvm1712, nedělejte krakenovi rozruch logikou, kurrva!

fjdksla ( 30. října 2014 19:38 )

Máte svatou pravdu, jenže dokážete si představit to čóro, kdyby ho tam šéf protokolu Forejt fakt nepustil? Stejně by to padlo na Zemanovu hlavu a jeho mediální lynč by trval kolik měsíců. Mikina se přestane řešit do dvou dnů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa