Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf protokolu o Sedláčkově mikině: Řekl, že přijde decentně oblečený

29. října 2014
15:06

Režisér Robert Sedláček pobouřil statisíce lidí. Státní vyznamenáni převzal z rukou Miloše Zemana oblečený v mikině. Urazil tak prezidenta republiky a zneuctil nejvýznamnější státní akt? Hrad to nechává zcela v klidu. Šéf protokolu Jindřich Forejt by mu sice takové oblečení nedoporučil, zároveň ale v případě svérázného umělce přimhouřil oči. Pan Etiketa Ladislav Špaček je oproti tomu otřesen.

"Jestli vzdělaný a inteligentní člověk postrádá natolik emoční a sociální inteligenci, že nechápe, že si na nejvýznamnější státní akt má vzít společenské oblečení, tak to svědčí o nějakém... nechci ho urážet víc, než je třeba. On se víc urazil před zraky statisíců, možná milionů diváků," rozohnil se na serveru lidovky.cz jinak klidný Špaček.

Jindřich Forejt se ale brání. Se Sedláčkem před akcí mluvil a režisér ho ujistil, že přijde decentně oblečený. "Pana Sedláčka vnímám jako umělce, který žije a vytváří umělecký svět. A umělci někdy i ve vnějším projevu dávají najevo svou nezávislost nebo svobodu, chcete-li," řekl Forejt na echo24.cz. Podle šéfa protokolu na pozvánkách je doporučená dress code. "Nemůžeme někomu přikázat, aby přišel v proužkovaném, vzorkovaném, nevzorkovaném, tmavém nebo jiném obleku. Jsme první úřad v zemi, který se snaží být vůči hostům pana prezidenta vstřícný, zdvořilý, slušný," uvedl.

Podle Špačka tam ale organizátoři člověka, který je oblečený hůř než děti do loutkového divadla, neměli pustit. "Ten státní akt má určitou důstojnost a za tu důstojnost ručí pořadatelé. Mohli to vyřešit tím, že by mu něco půjčili. Vždy je tam někdo, kdo by mu byl ochoten dát sako. Já bych to udělal," dodal.

dsmann ( 30. října 2014 11:06 )

Vzhledm k tomu že na rozdíl od něho i tebe nejsem alkoholik, tak opilce, kterýho chlast zcela zdegeneroval, poznám bez problémů

panda82 ( 30. října 2014 10:40 )

Z čeho soudíte, opilecká nula,podle sebe soudím tebe, vaše ubohost myšlení napadena alkoholismem

honza1965 ( 30. října 2014 10:35 )

Vždyť na to že v pozvánce byl uvedenej i vycházkovej oděv, se Sedláček vyfik. Normálně všude chodí ve vytahanym triku, mikině s kapucí a kraťasech

honza1965 ( 30. října 2014 10:30 )

Proč? Stejně to celý byla jenom trapná soukromá Zemanova šaškárna

ejvm1712 ( 30. října 2014 09:14 )

Neměli ho tam v mikině vůbec pouštět.

Zobrazit celou diskusi