Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vlček se nažral (za 450 korun na hodinu) a Sobotka zůstane celý

Premiérovi Sobotkovi bude radit i někdejší šéf Sněmovny Miloslav Vlček. S čím?
Premiérovi Sobotkovi bude radit i někdejší šéf Sněmovny Miloslav Vlček. S čím?  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
11. dubna 2014
15:30

Za svůj život dělal traktoristu, ale také šéfa Sněmovny. Nyní je sociální demokrat Miloslav Vlček jedním ze členů rozsáhlého týmu poradců premiéra Bohuslava Sobotky. A nikoli zadarmo. Ve smlouvě má gáži 450 korun na hodinu. Nejde sice o závratnou částku, ale jak se říká, lepší něco, než nic. Nehledě na to, že si Vlček může měsíčně přijít až na 40 tisíc! Jak to?

Miloslav Vlček má se Sněmovnou bohaté zkušenosti. V letech 1996 až 2010 dělal poslance, od roku 2006 dokonce šéfa Sněmovny - než za čtyři roky rezignoval. Před vstupem do politiky se Vlček stihl vyučit jako traktorista mechanizátor, poté se dostal na vysokou školu a nakonec do praxe - na pozici ekonoma v JZD Ludmírov. V politice mu ale srazila vaz aféra s dotacemi a půjčkami.

Nyní však nadešel čas pro Vlčkův politický comeback. Ovšem zatím jen v rámci poradní role - do týmu rádců současného českého premiéra, který dával dohromady především expremiér Vladimír Špidla. "Půjde o služby poskytované v průběhu jednání Sněmovny," prozradil Vlček deníku Právo.

Popis Vlčkovy práce: Jak pomůže Sobotkovi?

Na stránkách Úřadu vlády je přitom dohledatelný popis Vlčkovy práce i odměna, kterou by měl za své úsilí vyinkasovat. "Služby spočívají zejména v přípravě podkladových materiálů k bodům jednání Poslanecké sněmovny, dohledávání údajů podle pokynů vedoucích pracovníků Kabinetu vlády, monitorování průběhu schůzce Poslanecké sněmovny, interpelací a programu předsedy vlády a zajišťování dalšího servisu v Poslanecké sněmovně pro předsedu vlády a jeho návštěvy," stojí ve Vlčkově smlouvě.

Za to vše připadne Vlčkovi odměna ve výši 450 Kč bez DPH za hodinu. Jeho dohoda je však omezena na 90 hodin za kalendářní měsíc. I tak to může "hodit" pěkných 40 500 Kč, pokud se Vlček dostane až na samotnou horní hranici téhle spolupráce.

"Pracuji na živnostenský list, ostatní poradci mají pracovní úvazek," dodal Vlček Právu, které na podobu jeho smlouvy upozornilo. Příjmy ostatních Sobotkových poradců však patrně zůstanou utajeny. Právě kvůli jejich pracovním smlouvám se na ně vztahuje ochrana osobních údajů, upozornil šéfporadce Špidla. 

lev1 ( 13. dubna 2014 15:02 )

 Asi jsme pitomí když živíme takové chytrolíny k hovnu

alusinek ( 11. dubna 2014 16:46 )

Ano,když chtějí poradce,ať si je platí ze svého platu,když na to nestačí.Sobotka nám ještě ukáže.

xxxx678 ( 11. dubna 2014 16:46 )

Já na bráchu-brácha na mě....

alusinek ( 11. dubna 2014 16:43 )

Toto když člověk čte,tak se mu chce z toho zvracet.Za 90 hodin práce si může vydělat až 40 000 Kč?To snad není možné.Na co tam máme ve vládě tolik poradců a všelijakých přicmrndálků,kteří tam nemusí ani být?Proto se tam drží,snadno si vydělají,něco možná rozkradou,nic se jim nestane.Snadno se pak zdražuje,vymýšlejí blbosti a na obyčejné lidi nemyslí.Žijí úplně v jiném světě.Poslat je makat na dva týdny třeba ke stroji a viděli by,kolik za to dostanou obyčejní lidi.Potřebovali by si to všichni vyzkoušet.Pak nemá být republika zadlužená,jsou to chamtivci.To se pan Vlček dobře vypracoval.Přál bych to každému traktoristovi.

akublender ( 11. dubna 2014 16:36 )

Zloděj radí zlodějovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa