Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chováme se skoro jako Nečasova vláda, varuje ministr vnitra Chovanec

Také ministr po operaci Milan Chovanec okomentoval spory ve vládní koalici
Také ministr po operaci Milan Chovanec okomentoval spory ve vládní koalici  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
8. dubna 2014
08:43

Handrkování mezi ČSSD a ANO pokračuje, vášně vzplály zejména mezi jejich lídry Sobotkou a Babišem. Podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) se situace výrazně blíží sporům v Nečasově vládě. To Martin Stropnický (ANO) tvrdí, že se nic extra neděje. Jenže spekuluje se o tom, že hrozí rozpad vládní koalice!

Již dnes ke společnému jednacímu stolu zasednout Andrej Babiš a Bohuslav Sobotka - v poslední době jsou přitom koaliční partneři a lídři nejsilnějších stran pořádně na kordy. Kvůli zdravotnictví budou jednat i s ministrem Němečkem (ČSSD), kvůli pokračující těžbě v dole Paskov, na kterou má přispět i stát, s ministrem průmyslu Mládkem (taktéž ČSSD).

A spekuluje se, zda spolu ještě vůbec chtějí dále vládnout. Mezi vládními stranami se rozhořel spor. "Situace vyhrocená je. Ale nemyslím, že mezi ČSSD a ANO jako stranami. Mnohem víc je to osobní - Babiš versus Sobotka," řekl MF Dnes vlivný poslanec z řad sociální demokracie.

Také podle ministra vnitra Chovance není situace dobrá. "To, čeho jsme nyní svědky, se hodně přibližuje sporům mezi ODS a TOP 09 v době vlády Petra Nečase, a myslím si, že lidé v naší zemi už takového chování mají plné zuby," řekl Mladé frontě Chovanec, který nedávno prodělal náročné operace břicha, ale je již opět v plném pracovním zápřahu.

"Zažili jsme to a je to velká škoda. Veřejnost tohle vnímá jako velké negativum, to, že se vládní koalice není schopna dohodnout, dokonce stravuje svojí energii, která je potřebná k řešení vážných problémů právě na svoje vlastní spory," řekl v ČT místopředseda ODS Martin Kupka.

Koaliční spory však nechávají klidným ministra obrany Stropnického. "Nemyslím, že by koalice byla ohrožena. Současnou situaci považuji za součást koaliční koexistence," uvedl známý politik, ale i herec. "Je především důležité, abychom se shodli na tom, že má být dodržována koaliční smlouva," upozorňuje premiér Bohuslav Sobotka.

salto ( 9. dubna 2014 11:23 )

Kdepak ODS, to jsou koumáci. Teď jsou hezky za bukem se svými umrněnými sedmi procentíčky a na podzim, až se ten slepenec rozpadne půjdou vzhůru mezi 35-45%

andreslawicky ( 8. dubna 2014 17:58 )

Do švestek déle ten slepenec nevydrží a v dalších volbách už si socan ani neškrtne

rudyptak48 ( 8. dubna 2014 15:07 )

Chovanče, to je úspěch, žes to postřehl. Vždyť mezi ČSSD a ODS neni prakticky žádný rozdíl. Obě jsou to strany naplněny až po okraj zkorumpovanými politiky. Rozdíl je pouze v jejich názvech, které stejně představuji Potemkinove kulisy.

salto ( 8. dubna 2014 11:29 )

No to se socani a spol. budou muset opravdu, ale opravdu hodně snažit, aby dosáhli úrovně Nečase, Kalouska a spol.

joudajoudovy ( 8. dubna 2014 10:32 )

jeste to chce novy ksicht, narust plnovous, odbarvit vlas a barevne kontaktni cocky, aby si ho obcane nemohli spojovat s plzenskou mafii, ktera mu jako jeden z darku, nadelila titul z plzenskych prav. kdyz to vemu zpetne, pro zakladatele plzenske univerzity to byl dobry podnikatelsky zamer. skola dostala sve dotace na hlavu a vedeni melo externi nadodmeny. to se to podnika!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa