Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děda na nákupu? Ne, ministr jede do práce

Autor: Oldřich Tichý, apk - 
3. června 2011
06:25

Když ve středu ráno vyjížděl z bytu na Vinohradech, vypadal jako děda na cestě na nákup. Vyhrnul nohavici, sedl na kolo s košíkem na nosiči a šlápl do pedálů. Jen o pár hodin dříve přitom v tvrdém jednání se šéfy koaličních stran prosadil změny, které ovlivní životy nás všech. I když se tomu těžko věří, ministr zdravotnictví Leoš Heger (63) jezdí do práce na kole!

„Je to naprosto dokonalý prostředek, jak se probudit a vyčistit si hlavu. Když jsem ještě pracoval v nemocnici v Hradci Králové, skoro denně jsem z práce a do práce najezdil dvanáct kilometrů,“ řekl Heger. Teď už sice kolo k cestě do práce nepoužívá denně – nejde to třeba kvůli termínům či místům různých jednání – ale jak může, nasadí přilbu a jede.

Z domova do úřadu to má ministr kolem čtyř kilometrů. Podobně jako ostatní cyklisté si stěžuje na hustý pražský provoz. „Je to rozhodně složitější než v Hradci,“ uvedl. Když už nemůže jet na kole, jezdí často tramvají. Proč, když může jet kdykoliv vládní limuzínou? „Tramvaj i kolo jsou v Praze rychlejší než auto,“ vysvětlil. A mírná námaha v sedle bicyklu mu prý pomáhá i ke zlepšení nálady.

handgood ( 5. června 2011 09:37 )

potrebuje luxusné auto, ako jeho kolegovia v nemocniciach. Tak už je vám jasné, prečo musí navýšiť poplatky...

komentator ( 4. června 2011 20:48 )

Heger a jeho kumpáni z vlády jdou obyčejným lidem po krku! Tak se Heger chtěl předvést, že to s lidmi "myslí upřímně"! Proto "ta reklamní jízda" Hegra pro Blesk!

komentator ( 4. června 2011 20:45 )

Heger a Topáci jdou na ruku nadnárodním farmaceutickým společnostem, které se zde fantasticky nabalily na silně předražených lécích. To co si v Česku dovolují ty západní farmaceutické společnosti i díky různým Hegrům, Julínkům, kalouskům, kteří jim jdou na ruku, to by jim doma v jejich zemích neprošlo! Spousta léků je v Česku o dost dražší než v západní Evropě. přitom v Česku jsou platy a důchody o 250% nižší než v těch západních zemích! Heger a ta vládní lůza dělá ze sebe sympaťáky. ve skutečnosti ty jejich reformy tvrdě dopadají na obyčejní lidi!. takže suuri přemýšlej trochu než napíšeš nějakou kravinu. Nejsi ty náhopdou lékárník, kteří silně těží z reforem pravicovýh vlád!

popocatepetl ( 3. června 2011 12:46 )

Nesmysl. Za to, že nejede vládní limuzínou s řidičem, nic nedostane. A není to ani jako v parlamentu, že dostane cestovní náhrady a postaví si za ně byt.

olesja ( 3. června 2011 12:05 )

Jenže on ty peníze nešetří pro stát,ale pro svou rodinu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa