Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jsi úplnej de..., řval John na Dobeše

Autor: Josef Šťastna - 
25. února 2011
12:25

U véčkařů bylo pěkně horko! Poslanecký klub VV se tvrdě opřel do ministra školství Josefa Dobeše kvůli jeho skandálům. Kanonádu ostrých slov schytal Dobeš především od šéfa strany Radka Johna. Ten ministra seřval za fotografie jeho rodiny, které z kapsy státu vytáhly 70 tisíc korun.

Před poslaneckým klubem Věcí veřejných si ministr školství připadal jak žák před tabulí, kterému hrozí propadnutí. "Ty musíš bejt úplnej de..., když nevíš, že focení nestojí 70 tisíc korun! Já bych ti tam poslal naši fotografku, která by to udělala za dva tisíce!" cituje MF Dnes zdroj, který viděl ostrou hádku mezi Johnem a Dobešem na vlastní oči. Johna vytočilo, že si Dobeš objednal focení své rodiny a zaměstnanců ministerstva u fotografa celebrit Ondřeje Pýchy, který si za to vzal 70 000 korun.

Poslankyně Dagmar Navrátilové zase Dobešovi připomenula jeho další průšvih - a to, že po měsíci práce na ministerstvu dal stotisícovou odměnu šéfce jeho kabinetu Janě Machálkové (3O), která nemá ani vysokou školu. "A navíc bývá to přece spíše tak, že podřízení píší práce pro ministra, ne naopak," rýpla si do ministra i za to, že pomáhal Machálkové podvádět při studiu na vysoké škole. Prý za ni psal seminární práci.

"Josefe, všude se šetří, a ty rozdáváš takovéhle odměny. To není možné," rozčilovala se šéfka poslanců Kristýna Kočí. Dobeš se opět hájil tvrzením, že Michálková si odměnu zasloužila. A že seminární práci nepsal on, jen na ní dělal nějaké úpravy. Dobeš se přesto ve vládě nejspíš udrží. Stojí za ním ministr dopravy Vít Bárta, který je teď služebně v zahraničí.

Ministr školství Josef Dobeš nemá nyní vůbec klidné období. Naopak. S děsivou pravidelností totiž v jeho resortu propuká jeden podivný skandál za druhým. Pojďme si je připomenout...

Seminárka

Nejprve Dobeš šokoval, když vyplatil své nezkušené (ale půvabné) poradkyni Janě Machálkové nehorázně vysokou odměnu - VÍCE ZDE. Za pár dní se zjistilo, že Machálková musí být Dobešovi opravdu vděčná. Dal jí nejen slušné peníze, ale napsal za ni i seminární práci - VÍCE ZDE.

Špiclování

Pak na Dobeše prasklo, že jeho podřízení slídili v mailové poště dalších zaměstnanců ministerstva. Dobeš se hájil, že o tom neví. Objevily se ale i hlasy, že o špiclování byl předem informován - VÍCE ZDE.

Extremista

Že už je to na jednoho ministra pořádná kupa problémů? Ještě není konec. Dobeše totiž napadlo, že svým náměstkem učiní Ladislava Bátoru. Tedy člověka, který byl členem ultrapravicové strany a prezentoval se názory, za které by se nestyděly ani špičky Hitlerova Německa - VÍCE ZDE.

Fotky

Dobeš si totiž pro focení své rodiny a některých zaměstnanců ministerstva najal uměleckého fotografa Ondřeje Pýchu, který patří ke špičce v oboru. Tomu odpovídá i cena. Pýcha si za práci řekl o 70 000 korun.

edule ( 6. března 2011 16:39 )

NEJVĚTŠÍ DEBIL JE JEDINĚ JOHN UŽ ABY TÁHL DO ***E

jsva ( 26. února 2011 22:37 )

Dobeš je jedna kontinuální kauza. VV si daly za cíl být jiní,ale Dobeš už předstihl v průšvihách ty kritizované strany. John má pravdu, je to jako absurdní drama. Z rozpočtové kázně se vyvynulo rozhazování. Multipremie, fotky rodiny za státní peníze a občany koalice zatěžuje jednotnou 20% DPH.

eremita ( 26. února 2011 21:03 )

Co je komu do toho, když si mnohonásobný otec středního věku chce pořídit prvotřídní fotografie? Vždyť Dobeš na to má. Proč se vlastně John tak čílí? Že by si soukromou radost, jakou další mimino určitě je, nechal malý velký školník proplatit? Hm, takže opravdu za to může pýcha....

gogo ( 26. února 2011 20:54 )

Ano, máte naprostou pravdu. Ale zde jsme v českém Absurdistánu ...

gogo ( 26. února 2011 16:47 )

Dnes mluvil pravdu pan John... Ale té pravdy je mezi politiky jako šafránu. A za takto "košer" okolností ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa