Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslanec Foldyna: Českou televizi vedou prasata!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos - 
7. července 2010
13:19

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna se prostřednictvím facebooku tvrdě opřel do vedení České televize. Ve vedení jsou prý prasata a zaprodanci. Foldynu naštvalo, že se televize opomenula o státním svátků zdůraznit národní téma.

"Zítra na Státní svátek Mistra Jana Husa ty prasata z veřejnoprávní České televize dávají ve 20 hodin opět jako dnes film USA Funny Lady. To už je moc! Pan generální ředitel ČT patří vyhodit, okamžitě," napsal podle iDNES.cz Foldyna o víkendu na facebooku.

Běžte do...

A po chvilce přes internet Janečkovi vzkázal: "Strčte si zítra Funny Lady do pr.... ! Nenecháme si brát národní identitu od zaprodanců," zuřil Foldyna. Veřejnoprávní televize prý vysíláním amerických filmů podlézá silnému spojenci.

"Do prasat nadával už můj táta, když za komunistů na výročí 28. října v televizi zamlčovali Masaryka. Že jsem se vyjádřil vulgárně? Běžně tak nemluvím, ale kdybych to komentoval běžnými slovy, nikdo si toho nevšimne," vysvětlil novinářům MF DNES Foldyna svá ostrá slova.

Raději Husa!

Místo amerických filmů Foldyna navrhuje, aby televize vysílala film Jan Hus od režiséra Otakara Vávry z roku 1954. "O Janu Husovi jsme vysílali milionkrát a chystáme se o něm točit také seriál. Česká televize podporuje naši kulturu mnoha projekty," odmítl kritiku Janeček.

defakto ( 7. července 2010 19:29 )

ve státní svátek České republiky dává veřejnoprávní televize v hlavním vysílacím programu 40 let starý americký muzikál je minimálně nevhodné !!! Nevím jestli je to znak amaterismu ze strany ČT , nebo a to je horší se jedná o záměr nepřipomínat Mistra Jana Husa , nepřipomínat české dějiny , nepodporovat české povědomí !!!

zirafa ( 7. července 2010 19:25 )

konečně rozumný názor!! a nejde jen o americký film na náš státní svátek!

zirafa ( 7. července 2010 19:23 )

já to ani nedočetla....

demiro ( 7. července 2010 17:46 )

Toho bude vícero!

boromil ( 7. července 2010 17:37 )

Absolutni souhlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa