Koncem února trávil Mazzeti večer ve svém mělnickém klubu Pravda, který je vyhlášený jako doupě šmejdů, kde se scházejí i největší špičky. Po čtvrté hodině ráno se začal rvát. Když na místo dorazila hlídka mělnických dopraváků a zasahující policista se Küblbecka a druhého rváče snažil od sebe odtrhnout, dal mu Mazzeti pěstí do obličeje!

Hrozila mu basa

„Udeřil policistu, kterého, jak později uvedl, pozdě zaregistroval, pěstí do obličeje,“ potvrzuje mluvčí policie Václav Tichý. Dopravák měl uniformu, takže výmluvy Mazzetimu nepomohly. Ještě ten den skončil na policejní služebně a byl stíhán pro výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Nejvyšší trest, jaký mu hrozil, byly čtyři roky basy! Mazzeti z toho ale vyklouzl!

Jen podmínka

Před soudem nakonec neskončí. Státní zástupce totiž trestní stíhání šmejda podmíněně zastavil. Jak Blesk zjistil, hlavním důvodem byla Küblbeckova dosavadní bezúhonnost a fakt, že se napadenému policistovi omluvil a zaplatil škodu v řádech stokorun. „Podmínka zastavení trestního stíhání v podobných případech představuje šest měsíců až dva roky. V případě pana Küblbecka je v horní polovině sazby,“ potvrdil Blesku zdroj blízký státnímu zastupitelství. Rozhodnutí zatím není pravomocné.