Žena a její dítě zahynuly po pádu stromu na dům ve městě Wilmington v Severní Karolíně. Místní hasiči na twitteru uvedli, že otec dítěte utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Právě tento stát podle jeho guvernéra Roye Coopera živel "pustoší" a mohl by některé obce i zcela zničit. Další obětí se stala žena v okrese Pender v Severní Karolíně, ke které kvůli stromům na silnici včas nedorazila záchranná služba. Čtvrtým mrtvým je muž v okrese Lenoir, který podle guvernéra zemřel při zapojování generátoru. "Bouře pustoší náš stát," uvedl Cooper na tiskové konferenci. "Obáváme se, že by některé obce mohly být zcela smeteny z povrchu zemského," dodal. Déšť této intenzity podle guvernéra postihne Severní Karolínu "jednou za tisíc let".

Bílý dům dnes oznámil, že prezident Donald Trump se chystá postižené oblasti navštívit začátkem či v polovině příštího týdne, v závislosti na záchranných operacích.

Florence ještě jako hurikán udeřil na pobřeží Severní Karolíny, déšť zaplavuje ulice měst a vítr ničí domy i stožáry elektrického vedení. Jeho střed se nyní nachází asi 45 kilometrů severovýchodně od Myrtle Beach v Jižní Karolíně u hranic se severním sousedem. Zeslábl ale na tropickou bouři, kterou provází vítr o síle 110 kilometrů za hodinu, uvedla agentura AP s odkazem na meteorologickou službu.

Bez proudu je kvůli zpřetrhanému vedení v současnosti asi 600.000 lidí v Severní a Jižní Karolíně. Guvernér Cooper vyzval obyvatele svého státu, aby se uchýlili do provizorních útočišť. V současnosti jeho výzvu podle AFP uposlechlo a do některého ze 150 středisek se odebralo asi 20.000 lidí. Desítky lidí byly zachráněny z hotelu v Severní Karolíně, zatímco se zaplavovaly silnice a padaly stromy. Výstraha k evakuaci platí pro 1,7 milionu lidí v obou Karolínách a Virginii. Kolik lidí se evakuovalo, ale zatím není jasné.